Palestijnen: Terrorisme is geen speelgoed voor kinderen

Terreur is niets voor kinderen, menen steeds meer Palestijnen. Bovendien stellen steeds meer Palestijnen de opruiing van de Palestijnse radio verantwoordelijk; die verleidt hun kinderen tot terreuraanvallen op Joden. In de huidige golf van terreur zijn de meeste aanvallers Palestijnse kinderen van 12 tot 18 jaar oud.

Een van de recente aanvallen vond donderdagochtend plaats. Een veertienjarig Palestijns meisje viel een Israëlische politieman aan in de Jordaanvallei en verwondde hem met een mes.

De Israëlische regering wijst al lange tijd voortdurend op de onophoudelijke ophitsing, die wordt uitgezonden door de Palestijnse radio, en stelt deze verantwoordelijk voor de golf van terreur. De Israëlische regeringsleider Benjamin Netanyahu heeft de internationale gemeenschap gevraagd om zich openlijk uit te spreken tegen de ophitsing in de Palestijnse omroep. Het Westen vond het niet leuk, de Palestijnen hierop te moeten aanspreken.

Het Palestijnse tv-kanaal Awda, dat eigendom is van de Fatachregering in Ramallah, vroeg op straat een groot aantal Palestijnen, wat ze dachten over de deelname van Palestijnse kinderen aan de strijd tegen Israël. Palestinian Media Watch zorgde voor de vertaling van een deel van deze uitzending.

De overgrote meerderheid, bijna alle ondervraagde Palestijnen, beschuldigde de Palestijnse tv van de onnodige ophitsing. ‘De kinderen zijn het eerste slachtoffer van het conflict’, zei een Palestijn. ‘Het is jammer, dat wapens speelgoed zijn van onze kinderen. Kinderen moeten leren en hun leven leven, spelen en naar school gaan’.

Een Palestijnse lerares vertelde dat ze er compleet tegen is. ‘Bij kinderen moeten we liefde zaaien voor meer kennis. Dat is belangrijk in het leven. Kinderen mogen niets te maken hebben met de strijd.’
Een andere Palestijn maakte duidelijk, dat er absoluut niets goeds is aan kinder-terroristen. ‘Dat is verkeerd en levert toch niets op. We verliezen daarmee alleen kinderen.’

Toen de presentator aan Palestijnen vroeg, wat ze vinden van het ophitsen tot aanvallen op de Palestijnse televisie, reageerden de meesten met sterke kritiek. ‘Natuurlijk is dat verkeerd. Het brengt de hoofden van kleine kinderen in de war als ze dat zien. Ik sta niet toe ​​dat mijn kinderen dit soort propaganda en de beelden van aanslagen tegen Israëli’s zien op televisie. Absoluut niet. Het verleidt de kinderen nog meer om hetzelfde te doen.’

Een ander benadrukte voor de camera, dat het op de tv prijzen van aanslagen kinderen ertoe verleidt om ook aanvallen uit te voeren. ‘Ook als we denken dat de situatie een beetje rustiger wordt, dan merk ik dat bij ons andere presentatoren en andere kanalen ophitsing verspreiden om nieuwe aanvallen uit te lokken. Zelfs als de ophitsing geen directe aansporing is, dan is het nog steeds ophitsing. Helaas begrijpen onze kinderen vaak niet dat het propaganda is.’