Drie gewonden door stenen, olie en molotovcocktails

Een groep Palestijnse Arabieren heeft in de nacht van maandag op dinsdag met stenen en brandbommen naar Joodse automobilisten gegooid en olie over de weg uitgegoten. Drie personen – een Israëli en twee buitenlanders – raakten licht gewond door glassplinters van verbrijzelde ramen, en werden naar het Sha’are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

Het incident gebeurde tegen 2.30 uur nabij Modi’in, op Autoweg 443, een van de hoofdwegen die Tel Aviv en de kustvlakte met Jeruzalem verbinden.
Er werden veiligheidstroepen van het leger opgeroepen, die een auto beschoten die naar zij meenden met het incident te maken had Een 15-jarige Palestijnse jongen kwam daardoor om het leven, een ander werd zwaargewond naar een Jeruzalems ziekenhuis gebracht, en drie licht gewonden werden naar een ziekenhuis in Ramallah vervoerd. Het leger erkende later, dat de beschieting een tragische vergissing was geweest; de betreffende Palestijnse auto had niets met het bekogelen van auto’s te maken.

Leger arresteerde gezochte terroristen
Eenheden van het Israëlische leger zijn er tijdens een nachtelijke operatie in Judea en Samaria in geslaagd om twaalf gezochte terroristen op te pakken. Zes van hen worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en geweld tegen Israëli’s en Israëlische veiligheidstroepen.

Huis van terrorist verwoest
Eenheden van het Israëlische leger hebben afgelopen nacht in samenwerking met de grenswacht en de burgerlijke autoriteiten het huis gesloopt van de terrorist die begin maart in Jaffa de toerist Taylor Force met een mes aanviel en doodde.