Ontmoeting Turkse en Israëlische ambulancediensten

‘Wij geloven allemaal in dezelfde waarden, die centraal staan in het leven van de mensen, zonder relatie met de politiek’, zei Eli Bin, secretaris-generaal van de Israëlische Magen David Adom, bij het begroeten van een delegatie van de Turkse Rode Halve Maan.Met in de media berichten over een spoedige hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Turkije, bracht vorige week een delegatie van de Turkse ambulancedienst Rode Halve Maan onder leiding van dr. Kerem Kinik een bezoek aan Israël. De leden van de delegatie zijn de gasten van van de Israëlische ambulancedienst Rode Davidsster, om over samenwerking van beide organisaties te spreken.

Er bestaat al een langdurige hechte vriendschap tussen de Israëlische Magen David Adom en de Turkse Rode Halve Maan. Beide organisaties geloven in de eerste plaats in het redden van levens, zonder de inmenging van de politiek.

Bin bedankte zijn Turkse ambtgenoot voor de hulp bij de terroristische aanslag in Istanbul, een paar maanden geleden, waar Israëli’s werden gedood en ook gewond raakten.
Aan de andere kant bedankte dr. Kinik de Magen David Adom voor zijn hulp bij het vervoer van gewonden uit de Gazastrook voor een medische behandeling in Turkije. ‘De band tussen beide organisaties zien wij als zeer belangrijk en we danken voor de samenwerking, de goede relaties en de broederschap’, zei Kinik.