Palestijnse premier: Israël mag terreur niet bestrijden

Premier Rami Hamdallah van de Palestijnse Autoriteit veroordeelde deze week in een verklaring de Israëlische reactie op de dodelijke schietpartij, vorige week in Tel Aviv, en benadrukte dat moslims de vrije teugel moeten krijgen in de Oude Stad van Jeruzalem.

Na de schietpartij in de Saronamarkt in Tel Aviv vernam Israël dat de schutters uit het Palestijnse dorp Yatta kwamen, in de regio Hebron. Zoals verwacht grendelden Israëlische strijdkrachten het gebied af en deden enkele dagen onderzoek in en rond het dorp, waarna deze week de meeste beperkingen werden opgeheven.

Volgens Hamdallah is deze werkwijze onaanvaardbaar. Hamdallah had zo zijn eigen interpretatie van het internationaal recht, en hamerde erop, dat de Palestijnse Arabieren als ‘natie onder bezetting’ (hoewel ‘Palestina’ nooit een natie is geweest) het recht hebben om Israël met alle noodzakelijk geachte middelen te bestrijden.
Blijkbaar behoort daar in het brein van de Palestijnse leiders ook het vermoorden van ongewapende burgers die zitten te eten bij.

Verder eiste hij in de verklaring, dat Israël zijn versterkte politiemacht terugtrekt uit de Oude Stad van Jeruzalem, waar ze tijdens de islamitische heilige maand Ramadan zijn ingezet, omdat in die periode veel grotere aantallen Palestijnen en Israëlische Arabieren de moskeeën op de Tempelberg bezoeken.

En met dit soort mensen wordt Israël geacht een billijke diplomatieke oplossing voor het conflict te vinden?