Syrische groepen geïrriteerd over Israëlische hulpgoederen

De afgelopen maanden hebben Israëlische hulpgoederen Syrische rebellen bereikt in het zuiden rond Quneitra, in de buurt van de Israëlische grens. Maar niet alle Syriërs zijn daar gelukkig mee.

De laatste tijd worden in de frontlinies in Syrië Israëlische hulpgoederen gezien, wat tot grote controverse in de Arabische sociale media heeft geleid. De gebieden waar de meeste Israëlische levensmiddelen werden waargenomen, waren gebieden onder controle van de rebellen, en hoewel veel rebellen blij zijn met de hulp uit Israël, zijn er ook anderen die daar helemaal niet blij mee zijn. Het is een vernedering om uit de Golan gestolen levensmiddelen van zionisten te krijgen, zeggen zij.

Enkele groepen die in verband worden gebracht met het Syrische regime, zeiden zelfs dat de foto’s van Israëlische levensmiddelen in Syrisch gebied een bewijs zijn dat de rebellen samenwerken met de gehate Israëlische vijand.

Volgens de Arabische krant al-Quds al-Arabi geeft men de levensmiddelen aan gematigde rebellen van het Vrije Syrische Leger, die regelmatig hun gewonden naar de grens met de Golan brengen om medische hulp van de Israëliërs te krijgen.