Syrische groepen woedend over Israëlische voedselhulp

 

De verschillende groepen die in de bloedige burgeroorlog in Syrië strijden, wezen vorige week allemaal met beschuldigende vingers naar elkaar, toen foto’s bewezen dat Israëlische voedselhulp enkele rebellengroepen had bereikt.Op de foto’s waren zakken met Israëlische rijst en meel te zien bij wegwijzers in het gebied van Quneitra, aan de Syrische kant van de Golanhoogten.
De foto’s leidden tot een woordenstrijd op de sociale media: ‘Het is een schande om voedsel te ontvangen van de Zionistische entiteit die de Golan heeft gestolen,’ schreef een jihadistische groep.
Media verbonden met het Syrische regime benadrukten dat de foto’s bewezen dat rebellengroepen met de gehate Israëlische vijand samenwerken.

Volgens de pan-Arabische krant al-Quds al-Arabi wordt het voedsel verstrekt aan enkele meer gematigde rebellengroepen die deel uitmaken van het Vrije Syrische Leger, die regelmatig hun gewonden en andere slachtoffers naar de Golangrens brengen om medische hulp van de Israëli’s te ontvangen.