Arabier aangevallen wegens pro-Israël standpunt

Khaled Abu Mokh is een Israëlisch-Arabische moslim die van de Joodse Staat houdt. Hij werkt in een hotel in Jeruzalem, samen met een aantal andere Israëlische Arabieren. Vorige week viel een van die Arabische collega’s Abu Mokh gewelddadig aan wegens zijn pro-Israëlische houding.De confrontatie begon toen een Arabische collega zijn koffiepauze gebruikte om op Facebook te surfen, waar hij zag dat bij Khaled’s profielfoto een Israëlische vlag stond. De collega begon Khaled uit te schelden en te bedreigen.
Na het werk ging Khaled naar huis, maar werd achtervolgd door de collega, die een steen naar zijn hoofd slingerde. Khaled werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht met een lichte trauma en had een aantal hechtingen nodig.

Naar aanleiding van deze aanval vertelde Khaled aan het Israëlische Channel 20 News dat hij gewend is aan dergelijke reacties van ‘extremistische’ elementen in de Arabische gemeenschap, maar benadrukte dat zij hem niet zullen breken.

‘We moeten niet bang voor hen zijn,’ zei de dappere jonge Arabier. ‘Ik ben opgegroeid [in Israël], ik open mij ogen en zie de vlag van het land waar ik ben geboren. Het is niet de vlag van Palestina, het is de Davidsster. Zo heeft mijn moeder mij opgevoed.’
Khales onderstreepte tenslotte dat deze aanval op hem alleen maar ‘zijn liefde voor dit geweldige land versterkt, en ik ben niet de enige. Er zijn veel Israëlische Arabieren die niet langer bereid zijn in angst te leven.’