Iran dreigt: Israël vernietigen met ‘100.000 raketten’

Iran herhaalde vorige week dat het land zich aan het voorbereiden is op zijn eigen versie van de ‘Endlösung’ van het probleem van Israël en de Joodse soevereiniteit.

‘Als de zionisten een verkeerde beweging maken, zullen alle bezette gebieden onder vuur komen van toegewijde strijders, en als Allah het wil, zullen de gebieden [de Westbank] worden bevrijd,’ verklaarde generaal Hossein Salami, plaatsvervangend hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Salami wees erop, dat Iran en zijn bondgenoot Hezbollah voor dit gruwelijke doel ‘100.000 raketten hebben ingezet, die klaar staan om Israël te treffen’. Die raketten staan in zuidelijk Libanon, waar de VN na de laatste Libanon-oorlog in 2006 beloofde een volgende aanloop naar een conflict te voorkomen.
Salami maakte zijn opmerkingen tijdens anti-Israël demonstraties, waar de gebruikelijke spreekkoren ‘Dood aan Israël’ en ‘Dood aan Amerika’ klonken.

Achmad Karimpour, een adviseur van de Iraanse Revolutionaire Garde, vertelde in mei aan verslaggevers dat de Islamitische Republiek en zijn bondgenoten klaarstonden om ‘het zionistische regime in minder dan acht minuten met de grond gelijk te maken’, indien daarvoor de opdracht wordt gegeven.