Israël schiet terug naar Syrische doelen

De woordvoerder van IDF (het Israëlische leger) heeft aanvallen op twee Syrische militaire doelen bekend gemaakt, in antwoord op grensoverschrijdende beschietingen vlakbij Israëls noordelijke veiligheidshek.Twee doelen van het Syrische leger waren geïdentificeerd, vanwaar rechtstreekse artillerieaanvallen werden genoteerd, en de doelen werden vernietigd. Noch van het vuur vanuit Syrië, noch van de Israëlische respons werd de positie vermeld. In een ongebruikelijke actie meldde alleen Israël een dag na het incident de reactie van de IDF.

Hoewel de Syrische beschieting geen plaatselijke bewoners of veiligheidsdiensten in gevaar bracht, stelde de IDF dat men ‘vastbesloten is om op ieder onregelmatig incident te reageren.’ De woordvoerder meldde, dat Israël niet van plan is om zich in de Syrische burgeroorlog te mengen.