Leger en veiligheidspolitie schouder aan schouder

Al driekwart jaar lang worden Israëli’s aangevallen door messentrekkers. Deze terroristen storten zich uit het niets op willekeurige slachtoffers. Ook met scharen, schroevendraaiers en bijlen wordt erop los gehakt. De meeste terroristen zijn jong, vaak zijn het nog maar kinderen. Ook meisjes doen mee.Mensen die bij een bushalte staan te wachten, lopen gevaar door een amokmaker in een auto te worden overreden. De daders rijden rond en kijken uit naar een gelegenheid om zoveel mogelijk Joden te kunnen doden.

In plaats van deze terreur te veroordelen, spreken Palestijnse leraren en politici hun goedkeuring uit over zulke daden. Als een terrorist zelf ook gedood wordt na zijn daad, wordt hij een ‘martelaar’ genoemd. Steeds meer Palestijnen worden tot zulke daden aangezet. De wereld staat erbij en kijkt ernaar.