Palestijnse chauffeur tijdens aanval doodgeschoten

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft zich een incident voorgedaan in het Arabische dorp A-Ram, ten noorden van Jeruzalem, nabij Ramallah. Terwijl Israëlische soldaten samen met de grenspolitie in het dorp op zoek waren naar een wapenmaker, signaleerden zij een auto die plotseling de snelheid verhoogde en op de soldaten afreed.Daarop beschoten de soldaten de auto; de chauffeur werd hierdoor gedood, een andere inzittende werd gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een derde inzittende bleef ongedeerd en werd door de soldaten gearresteerd voor verhoor. De veiligheidsdienst zal onderzoeken of het een aanval met een auto was, of een poging door de controlepost heen te rijden.

Ondertussen kon in A-Ram een draaibank voor de productie van wapens worden opgespoord, zie foto. Soldaten en grenswachten hebben in de nacht 13 gezochte verdachten opgepakt. Zes van hen worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en gewelddadige verstoring van de orde. Een van de arrestanten is lid van Hamas.

Palestijn met mes gearresteerd
In de buurt van het veiligheidshek van de nederzetting Na’ale, in het district Binyamin, werd een Palestijn met een mes gearresteerd. Hij is voor ondervraging aan de veiligheidsdienst overgedragen.