Raket ontploft op centrum voor peuters in Sderot

Ook na het begin van de shabbat ging de terreur verder. Vrijdagavond tegen 23 uur plaatselijke tijd klonken de sirenes in de zuid-Israëlische stad Sderot als waarschuwing voor een raket, die was afgeschoten vanuit de Gazastrook.De raket ontplofte op het dak van het vormingscentrum voor jonge kinderen ‘Het Open Huis’, en richtte daar aanzienlijke schade aan. Gelukkig raakte niemand gewond; alleen een man liep een shock op en werd ter plaatse behandeld.

Het Open Huis is bij kinderen zeer geliefd voor vele activiteiten. Er worden ook behandelingen gegeven voor de ontwikkeling van kinderen. Er zou vanochtend een Eerste-Hulp cursus voor kleuterleidsters beginnen.
‘Dit huis is een symbool van veiligheid voor de kinderen’, vertelde een docente. ‘Bijna alle kleine kinderen van de stad komen hier regelmatig. Deze plaats geeft hen een gevoel van geborgenheid. En nu, nadat de raket zoveel schade heeft aangericht, moeten alle geplande activiteiten eerst worden uitgesteld of verplaatst’.

De Israëlische luchtmacht reageert
In reactie op de raketaanval heeft de Israëlische luchtmacht vier strategische doelstellingen van Hamas in het noorden van de Gazastrook aangevallen. Een legerwoordvoerder zei, dat alleen Hamas verantwoordelijk is voor de raketbeschietingen, evenals voor alle andere activiteiten binnen de Gazastrook Het Israëlische leger blijft al het mogelijke doen om voor rust in de dorpen van het zuiden te zorgen..

Het is niet de eerste raket die op Sderot wordt afgeschoten. Het plaatselijke politiebureau heeft enkele stellingen vol raketten, van diverse makelij.