Deze video belichaamt het Israëlisch-Palestijnse conflict

Alle Israëli’s, ook premier Benjamin Netanyahu (zie hieronder), waren geschokt door een videoclip op het internet, die laat zien dat een Palestijnse vader probeert zijn vierjarige zoon een Israëlische soldaat te laten aanvallen, in de hoop dat de soldaat daarop gewelddadig zal reageren, om daarmee te laten zien wat een gewelddadige racisten Israëli’s zijn.’Schiet hem maar dood, ik heb nog een zoon’, zei de man. De soldaat toonde meer liefde voor het kind dan de vader, en reageerde niet met geweld maar met vriendelijkheid, en de onwetende peuter gooide de stenen naar het nabijgelegen veld, in plaats van naar de soldaat.

Dit contact is een perfecte belichaming van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De meeste Israëli’s willen gewoon vrede, terwijl te veel Palestijnen zijn gehersenspoeld om te geloven dat Joden vijanden zijn die je als vijanden moet behandelen.

De woorden van de vroegere Israëlische premier Golda Meir zijn nog nooit zo bewaarheid geweest: ‘Er zal vrede komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen houden dan zij ons haten’.