Fatach: Stem op ons, wij doodden meer Israëli’s!

Met het oog op de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen over twee maand heeft Fatach, de partij van de ‘gematigde’ Palestijnse leider Machmoud Abbas, om steun gevraagd op basis van zijn overvloedige geweld tegen Israëli’s.

In een bericht op de officiële Facebook-pagina van de Fatach-partij somt het zijn meest gekoesterde prestaties op, waaronder de bewering dat ze 11.000 Israëli’s hebben gedood. De lijst, die werd vertaald door Palestinian Media Watch, wijst er ook op dat Fatach het initiatief nam voor beide Palestijnse opstanden tegen Israël, de eerste en tweede intifada.

Volgens veel berichten is Fatach bezorgd dat ze bij de verkiezingen op 8 oktober in verscheidene belangrijke gemeenten op de Westbank van Hamas verliezen. Het openlijk opscheppen over het doden van Israëli’s wordt als een poging beschouwd om stemmen voor Fatach te mobiliseren.

Met andere woorden, het lijkt erop dat het aantal Israëli’s dat een partij heeft gedood, rechtstreeks is gekoppeld aan zijn vermogen om Palestijnse verkiezingen te winnen. En wordt Israël geacht om vrede te sluiten met deze mensen?