Raket uit Gaza komt neer in centrum van Sderot

Zondagmiddag tegen 14.30 uur klonk in de stad Sderot, in de regio Sha’ar Hanegev, het luchtalarm. Even later kwam een raket neer in het centrum van Sderot, nabij het station. Enkele huizen werden hierdoor beschadigd. Er raakte gelukkig niemand gewond.De raket – de veertiende sinds het begin van dit jaar – was vanuit het noorden van de Gazastrook afgeschoten. Volgens berichten is hij niet ontploft, en hebben bomexperts hem onschadelijk gemaakt.

Volgens Arabische bronnen heeft Israël op de raket gereageerd met beschietingen van stellingen van Hamas in Beit Hanoun door artillerie en de luchtmacht. Daarbij zouden twee personen gewond zijn geraakt door scherven, meldde het Palestijnse persbureau Wafa.

De vorige raketbeschieting gebeurde begin juli, toen een raket op een centrum voor kinderen en ouders in Sderot explodeerde en aanzienlijke schade aanrichtte. Er raakte niemand gewond.

Vanwege de regelmatige raketbeschietingen zijn de huizen in Sderot voorzien van een ‘strongroom’, een versterkte ruimte waarvan het kleine raam met een stalen plaat kan worden afgesloten.