Lieberman: Gaza kan het nieuwe Singapore worden

In een zeldzaam interview met de Arabische krant Al-Quds, de meest gelezen krant in Samaria, Judea en Oost-Jeruzalem, verklaarde de Israëlische Minister van Defensie, Avigdor Lieberman, dat Israël geen belang heeft bij een nieuwe confrontatie met Hamas. ‘Als ons echter weer een oorlog wordt opgedrongen, dan zal dat voor Hamas de laatste oorlog zijn,’ aldus Lieberman.

Het interview met de Israëlische Minister van Defensie voor de krant Al Quds is door de Arabieren op de sociale netwerken scherp bekritiseerd.

In zijn interview stelde Lieberman de bewoners van de Gazastrook een andere realiteit voor, waarin de grens tussen Israël en de Gazastrook de basis zou kunnen zijn voor economische ontwikkeling en welvaart in de Gazastrook, met vele duizenden nieuwe banen. Gaza zou een nieuw Singapore of Hong Kong kunnen worden.

Lieberman verklaarde voorts dat er in de Gazastrook krachten zijn die de ondergang van de Staat Israël als doel hebben. Hij benadrukte, dat wanneer Hamas zou besluiten op te houden met het werken aan terreurtunnels, wapensmokkel en raketbeschietingen op Israël, Israël de eerste zou zijn die in de wederopbouw van de Gazastrook zou investeren, zoals de bouw van een luchthaven en een zeehaven. In plaats van in onderwijs en gezondheid te investeren, zou Hamas 100 miljoen sjekel voor militaire plannen uitgeven, aldus Lieberman.

De minister van Defensie benadrukte in het interview dat Israël geen belang heeft bij een oorlog met de buren in de Gazastrook, in Libanon of in Syrië. Als Israël echter tot een oorlog wordt gedwongen, zou het de laatste oorlog zijn, waarschuwde Lieberman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *