President Rivlin: ‘Hoe kun je Joodse band met Jeruzalem betwijfelen?’

Zoals ieder jaar in de week van het Loofhuttenfeest (Soekot), ontvangt de Israëlische president de burgers van zijn land in de loofhut van zijn ambtswoning. Woensdag sprak president Reuven Rivlin tijdens deze ontvangst over het besluit van de UNESCO dat de Joden geen band met de Westelijke Muur en de Tempelberg zouden hebben.

Reuven Rivlin zei tegen zijn gasten: ‘Soekot is een feest dat Jeruzalem met ons geloof en met de geschiedenis van onze natie verbindt. Sommige mensen denken dat ze de band tussen het Joodse volk en Jeruzalem in twijfel kunnen trekken.’
Rivlin benadrukte dat niet alleen de Bijbel bewijzen bevat voor de band van het Jodendom met Jeruzalem, maar dat ook iedere steen in Jeruzalem een steen is van Jeruzalem, aan de bouw waarvan het Joodse volk heeft meegewerkt.

Het Loofhuttenfeest moet, in de schaduw van de kritiek op Israël, aan de wereld de wens van het Joodse volk naar vrede tonen, aldus Rivlin.

De voor burgers toegankelijke loofhut van de president is iets bijzonders, met een groot aantal exposities die betrekking hebben op de Israëlische industrie en Israëlische ontwikkelingen, aldus de directeur van de residentie van de president, Harel Tobi.

Video: President Rivlin nodigt de burgers uit in zijn ambtswoning. Tot 16 uur zijn de burgers welkom om de president in zijn loofhut te bezoeken.

‘De Israëlische president presenteert dit jaar de “blauw-witte” producten uit Israël. De Israëlische industrie moet zich zien te handhaven tegenover boycots, etikettering van Israëlische producten in het buitenland en andere problemen,’ aldus Tobi. ‘„Daarom hebben we samen met de president besloten deze uitdagingen voor de Israëlische industrie hier in de ambtswoning te presenteren,’ aldus Tobi.