Brand in opslagtank van raffinaderij in Haifa

Slechts een maand na de verwoestende branden stijgen nu opnieuw zwarte rookwolken naar de hemel boven de stad Haifa, nadat er een benzinetank in de raffinaderij bij de haven van Haifa in brand was geraakt.

Veertig man van de brandweer proberen het vuur onder controle te krijgen. Tegen 11.30 uur plaatselijke tijd slaagde de brandweer erin het dak van de tank te bereiken en de brand gedeeltelijk onder controle te brengen.

Vanwege het risico van luchtvervuiling werden de burgers opgeroepen de ramen van hun woningen te sluiten en niet naar buiten te gaan. De wegen in de buurt van de brand werden tijdelijk afgesloten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Gelukkig was de tank maar gedeeltelijk met benzine gevuld toen de brand uitbrak. Als hij vol was geweest, zou men voor een vrij grote ramp hebben gestaan.

Rond de middag laaide het vuur weer op, nadat het eerst was afgenomen. Het risico bestaat dat de brand zich over meerdere tanks zou kunnen uitbreiden. De autowegen 4 en 22 zijn afgezet. De bewoners wordt nog steeds dringend verzocht binnen te blijven.