Burgers pakken terrorist op in Petach Tikvah

In Petech Tikvah heeft donderdag een terrorist voorbijgangers beschoten bij de ingang van de markt. Hij schoot onder andere op een bus, en stak later een man met een schroevendraaier. Gelukkig was het een relatief lichte aanslag, slechts zes personen raakten licht gewond.

De terrorist, een 18-jarige man uit de buurt van Nablus, die zonder vergunning in Israël was, beschoot tegen 16:35 uur lokale tijd voorbijgangers bij de ingang van de markt. Toen rende hij verder en schoot op een autobus. Kort daarna weigerde zijn wapen en vluchtte de terrorist. Voorbijgangers renden achter hem aan, de terrorist verwondde een van hen met een schroevendraaier. Uiteindelijk gelukte het de burgers om de terrorist te grijpen, veiligheidstroepen arresteerden hem. Dank zij de dappere burgers van Perach Tikvah zijn niet meer mensen gewond geraakt.

IDF-troepen vallen het huis van de terrorist binnen
Afgelopen nacht is het Israëlische leger erin geslaagd om het huis van de terrorist te lokaliseren. Daar hebben ze zijn familie ondervraagd en inreisvergunningen van zijn familie in beslag genomen. De IDF persafdeling publiceerde een video, die laat zien hoe de soldaten het huis van de terrorist bereiken. 
De IDF heeft die nacht nog tien andere gezochte verdachten gearresteerd.