Video: Netanyahu over situatie van Arabische inwoners

Premier Benjamin Netanyahu heeft in een videoboodschap over de situatie van de Arabische burgers van Israël gesproken. Hij noemde een aantal belangrijke punten.

In de afgelopen tien jaar is er veel gedaan. In die periode is het aantal Arabische medewerkers in de Israëlische hightech-industrie vertienvoudigd. Het aantal Arabische studenten aan de Technische Universiteit Technion in Haifa is driemaal zo groot als vroeger. Het aantal Arabische rechters is bijna verdubbeld. In het Hooggerechtshof is een Arabische rechter voorzitter geweest van de verkiezingscommissie, die toezicht hield op de landelijke verkiezingen voor de Knesset. Een Arabier is plaatsvervangend commissaris van politie. Dit alles is geen toeval, zei Netanyahu. Hij zal zich met zijn regering blijven inzetten voor het bereiken van gelijke rechten en gelijke mogelijkheden voor alle burgers van Israël.