Video: nieuw winkelcentrum in Gaza geopend

 
‘Capital Mall’, dat is de naam van een nieuw winkelcentrum dat deze maand in Gaza is geopend. Het zeven verdiepingen tellende gebouw biedt op 4.000 vierkante meter een groot aantal winkels en restaurants. De onderste twee verdiepingen dienen als parkeerplaats voor bezoekers. Het is niet het eerste winkelcentrum, dat in Gaza werd geopend. Tien jaar geleden werd de ‘Gaza Mall’ geopend, die echter kleiner is dan de nieuwe ‘Capital Mall’.

Het indrukwekkende moderne winkelcentrum biedt een verscheidenheid aan goederen zoals kleding, speelgoed, toiletartikelen, horloges, sieraden en nog veel meer. De winkels zijn verdeeld over vier verdiepingen. Internationale merken zijn er echter niet vertegenwoordigd.

De inwoners van Gaza waren erg blij met het nieuwe winkelcentrum. Veel gezinnen doen er hun inkopen, want men heeft ook aan de kinderen gedacht. Voor hen komen er speciale kindervoorstellingen. Een tienjarige jongen was volgens het nieuwsportaal Ynet zeer enthousiast. ‘Tot nu heb ik zoiets alleen gezien op televisie,’ zei hij toen hij voor de eerste keer het winkelcentrum betrad. ‘Eerst dacht ik dat ik in het buitenland was, in een luxe centrum in Egypte.’