Nikki Haley , een nieuwe wind waait bij de VN

Onder het applaus van de duizenden deelnemers aan de jaarlijkse conferentie van AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) zei de Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley in een interview, dat de VS de Verenigde Naties nu duidelijk maken waarmee ze het niet eens zijn, en dat ze elke keer, als er iets mis is, zullen reageren.

De dagen waarop Israël bij de Verenigde Naties in elkaar geslagen wordt, zijn voorbij. ‘Er zijn veel onderwerpen waarover moet worden gesproken,’ zei Haley verder. ‘Er zijn veel bedreigingen van de veiligheid en de vrede. Dan ga je niet inslaan op de enige democratische vriend in het Midden-Oosten. En wat u nu kunt zien, is dat iedereen (in de VN) een stapje terug is gegaan en de stemmen tegen Israël zachter klinken’. 

‘Wanneer ze nog niet helemaal hebben begrepen wat ik bedoel, zullen we het hen laten zien. Toen ze een Palestijn een van de hoogste functies willen geven, zeiden we nee en stuurden hem weg. Dat wil niet zeggen dat hij geen goede man zou zijn geweest, dat hij niet goed geweest zou zijn voor de VS. Het gaat erom, dat zolang de Palestijnen niet naar de onderhandelingstafel gaan, zolang de VN zich niet gedraagt zoals het behoort, zullen er geen cadeautjes meer zijn voor de Palestijnen.’

Het volledige interview: