Arabische patiënten in Israël? Daarover zwijgen de media

In de Israëlische ziekenhuizen worden Arabische patiënten uit het gehele Midden-Oosten routinematig behandeld. Hebt u er ooit iets over gelezen of gehoord bij de grote media? Natuurlijk niet, het bevestigt hun vooroordeel tegen Israël niet. In plaats daarvan schilderen de media Israël af als een harteloze en onverdraagzame samenleving, die zijn Arabische vijanden alleen het slechtste toewenst.

i24NEWS vertelde in een recente rapportage wat er gaande is in slechts één Israëlisch ziekenhuis, en dat is een totaal ander verhaal dan je bij CNN of de BBC zou verwachten.

Het Wolfson Medisch Centrum in de stad Cholon in centraal Israël heeft in de afgelopen jaren, in samenwerking met de Israëlische NGO ‘Save a Child’s Heart’, duizenden Arabieren behandeld.
De meeste patiënten waren Palestijns-Arabische kinderen die een levensreddende operatie moesten ondergaan, die volledig wordt betaald door ‘Save a Child’s Heart’ en de Israëlische belastingbetaler.

Veel andere patiënten zijn afkomstig uit het door oorlog verscheurde Irak. Anderen kwamen helemaal uit Afghanistan. In één geval wilde een prinses uit het emiraat Bahrein beslist een kritische operatie in Israël ondergaan, ze was er zeker van dat zij alleen in de Joodse staat de behandeling zou ontvangen die nodig was om haar leven te redden.

Is dat niet vreemd? Immers, Israël tegenstanders suggereren dat een Arabier die in de handen van de Joodse Staat valt, hoogstwaarschijnlijk zijn leven zal verliezen. Ze zeggen dat Israël een natie is van ‘kindermoordenaars’.
Maar deze Israëli’s zijn er niet op uit om te doden, maar om de levens van duizenden Arabische kinderen te redden. En de media zwijgen.