Spaanse regering bestrijdt boycots van Israël

 

  •  
Tijdens een bijeenkomst met leden van de Knesset, die zijn land bezochten, heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis zich vastberaden tegen de BDS-beweging uitgesproken en de steun van de Spaanse regering beloofd tegen eventuele verdere oproepen tot boycots tegen Israël.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis met Knessetlid Revital Swid.

De ontmoeting van de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken met de Knessetleden werd gehouden ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Spanje en Israël. De Israëlische delegatie werd geleid door de Knessetlid Revital Swid (Zionistische Unie). Andere leden van de delegatie waren Eli Alaluf (Koelanoe), Yoel Hasson (Zionististische Unie) en Ja’akov Margi (Shas).

Nadat Spanje jarenlang met zijn economische problemen worstelde, wil het land terugkeren naar het internationale toneel en een leidende rol gaan spelen in de Europese Unie.

‘De Spaanse regering is sterk gekant tegen de BDS-beweging en heeft al enkele stappen gezet om die te bestrijden’, zei minister van Buitenlandse Zaken Dastis. Hij vroeg de Israëlische afgevaardigden om hem te informeren over elke nieuwe poging om Israël te boycotten, opdat zijn land er meteen tegen kan strijden. Dit ondanks dat ongeveer 40 steden in Spanje boycot-resoluties hebben goedgekeurd, waarvan zo’n 10 steden die hun beslissingen vrijwillig of door een gerechtelijk bevel hebben geannuleerd.

Tijdens een ceremonie, bijgewoond door Spaanse senatoren, een congreslid, de Israëlische ambassadeur in Spanje, de delegatie van de Knessetleden en ander personeel van de Israëlische ambassade, werd de Spaans-Israëlische parlementaire Vriendschapsvereniging gelanceerd.

‘De Knesset hecht veel belang aan de versterking van de betrekkingen tussen de twee landen en parlementen. Gelukkig heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken ingestemd met mijn uitnodiging om Israël te bezoeken, en hij verklaarde dat zijn regering sterk gekant is tegen BDS’, zei MK Revital Swid.