Abbas feliciteerde Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un

 
 
Twee handen op een buik, zo zouden sommigen de collega-despoten Machmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un beschrijven.

Dinsdag toonde Abbas duidelijk zijn affiniteit met het regime in Pyongyang door een verklaring te publiceren waarin hij Kim feliciteert ter gelegenheid van de Noord-Koreaanse ‘Bevrijdingsdag’. Op deze feestdag viert men er het verval van Noord-Korea tot wat het vandaag is: een van de meest onderdrukkende regimes op de aarde

‘Het Koreaanse volk bracht de kostbaarste offers voor hun vrijheid en waardigheid,’ verklaarde Abbas, en negeerde daarmee het enorme lijden en de onderdrukking van de burgers van Noord-Korea.

De Israëlische minister van onderwijs, Naftali Bennett, zei dat hij niet verrast was door het standpunt van Abbas, en merkte op dat het niet de eerste keer is dat het Palestijnse leiderschap zich achter de kwaadaardigste regimes van de geschiedenis heeft geschaard.
‘Eerst Hitler, dan S. Hussein, nu Kim Jong-un. Als je een moreel standpunt wil innemen, controleer wie de Palestijnen ondersteunen en doe het tegenovergestelde,’ tweette Bennett.