Gearresteerde terrorist onthult Hamas-activiteiten

 
 
Donderdag werd een bericht vrijgegeven voor publicatie, dat er in september een terrorist is gearresteerd toen hij de grens van de Gazastrook overstak en Israëlisch grondgebied betrad. Het gaat om de 23-jarige Hamas-strijder Achmed Magdi Muhamad Abid uit Shuja’iyya in de Gazastrook.De ondervragingen door de veiligheidsdienst en de politie brachten aan het licht dat Achmed Abid in 2013 werd gerekruteerd door de terreurorganisatie Hamas. Tijdens zijn activiteiten bij Hamas kreeg hij militaire opleidingen in techniek, en als sluipschutter, en in het gebruik van antitankwapens, en hij was ook een actieve grenswacht van Hamas.

Ook bleek hij betrokken te zijn bij de bouw van tunnels in de buurt van zijn woonplaats. Hij verstrekte ook gedetailleerde informatie over de tunnelstructuur van Hamas in de Gazastrook, ook het doel van de tunnels die gebruikt zullen worden tegen Israëlische soldaten binnen de Gazastrook en voor aanvallen op Israël. Uit de ondervraging van Achmed Abid bleek eens te meer dat de aanvalstunnel-activiteiten van Hamas bedoeld zijn om het terrorisme tegen de staat Israël te bevorderen.

Op 23 oktober 2017 werd Abid bij de districtsrechtbank van Be’er Sheva beschuldigd van ernstige vergrijpen tegen de veiligheid.