Hamas schiet raketten af en treft VN-school in Gaza

 
 
 
Woensdag zijn – voor de derde dag op rij – weer raketten uit de Gazastrook afgeschoten op zuidelijk Israël. Twee ervan werden door het Iron Dome raketschild als echte bedreiging geïdentificeerd en in de lucht onderschept. Een andere raket kwam neer in het open veld.Het Iron Dome raketschil in actie (Archieffoto: Uri Lenzl/Flash90)

De vierde raket richtte wel schade aan. Hij haalde het niet naar het veiligheidshek van Gaza, en trof de Ghazi al-Shawa openbare school van de Verenigde Naties in Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook, waar hij een leslokaal beschadigde.

Het raketschild Iron Dome in actie boven Sderot, gisteren.

Tijdens de raketaanvallen klonken driemaal de sirenes in Sderot en de districten bij de grens met de Gazastrook. De grensovergangen Kerem Shalom en Erez werden gesloten als gevolg van de raketaanvallen. In de afgelopen vijf dagen zijn er maar liefst 16 raketten vanuit de Gazastrook naar Israël afgeschoten.

Als reactie op de raketaanvallen van gisteren viel de Israëlische luchtmacht drie doelen aan van Hamas, dat de Gazastrook bestuurt en verantwoordelijk wordt gehouden voor alle raketaanvallen. Volgens Palestijnse berichten zijn er in de noordelijke Gazastrook meer dan tien aanvallen geweest op verschillende doelen.

De coördinator van regeringsactiviteiten in de zogenaamde ‘gebieden’, generaal-majoor Yoav Mordechai, wendde zich tot de burgers van de Gazastrook op de Arabische Facebook-pagina van het Israëlische leger:‘Gisteravond werden er raketten afgeschoten vanuit de Gazastrook. Ze vertellen u niet, wat er gebeurde met een andere raket afgevuurd vanuit Gaza. Bewoners van Gaza, het is belangrijk dat u weet dat een raket een school in Beit Hanun trof en een klaslokaal verwoestte. De terroristen uit Gaza bewijzen weer wat we altijd hebben gezegd: zij vernietigen de toekomst van hun kinderen met eigen handen. Denk maar eens na over wat er zou zijn gebeurd als de raket was gelanceerd op een moment dat de schoolklassen vol waren met uw kinderen.’