Raket onderschept boven Ashkelon

 
 
De situatie in het zuiden van het land blijft gespannen. Maandag om 23.30 uur plaatselijke tijd klonken de sirenes weer in het zuiden van het land. Twee raketten uit Gaza waren in de richting van de stad Ashkelon afgevuurd. Dit waren de eerste raketlanceringen in verschillende maanden in de richting van Ashkelon. Het Iron Dome verdedigingssysteem onderschepte een raket, de tweede raket viel op open terrein. In beide gevallen is niemand gewond geraakt.
Als reactie op de raketbeschieting heeft het Israëlische leger met tanks en de vliegtuigen Hamas-doelen in het noorden van Gaza aangevallen. Hamas wordt door het leger verantwoordelijk gehouden voor wat er in de Gazastrook gebeurt.De nieuwe dag begon in Ashkelon rustig, maar gespannen. Het was de eerste keer sinds maanden dat de sirenes in Ashkelon klonken. De explosie van de raketverdediging werd gisteravond overal in de stad gehoord. Ondanks de reactie van Israël op de raketbeschieting werden er geen speciale bevelen voor de burgers van de stad bekend gemaakt, ze konden hun normale dagelijkse leven voortzetten.

‘Gelukkig gebeurde de raketbeschieting avonds laat, dus de kinderen hoorden de explosie van raketverdediging niet,’ zei een moeder van drie kinderen uit Ashkelon. ‘De explosie van gisteren deed me denken aan de dagen van de Gazaoorlog drie jaar geleden,’ zei ze.

Ook in het district Chof Ashkelon, dat in de onmiddellijke nabijheid van de Gazastrook ligt, gaat vandaag het normale dagelijkse leven verder. Burgers moeten echter altijd niet meer dan 15 seconden verwijderd zijn van een beveiligde ruimte, wat dat is de tijd waarin je jezelf in veiligheid moet brengen na het begin van een raketalarm. 15 seconden, dat is alles. Het schoolonderwijs gaat overal door, zoals gebruikelijk.