Polen 2020 voorjaar

Kastelen en paleizen rondreis 2020 door het noorden van Polen.

Routekaart voorjaar 2020.

Zaterdag 25-04-2020.

Vertrek naar Szczecin. Afstand 810 km.

Adres:  4* Hotel Atrium, Polen

Hotel Atrium ligt in het centrum van Szczecin, op 1,9 km van het oude stadhuis, en beschikt over kamers met een eigen badkamer, gratis internet, een zitgedeelte en een televisie met satellietzenders. Hotel Atrium bevindt zich dicht bij veel verschillende winkels, cafetaria’s, theaters en musea, op slechts 1,1 km van het winkelcentrum Galaxy. De individueel ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met een kluisje en een minibar. Het hotel biedt tegen betaling bewaakte parkeergelegenheid. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij het hotel.

Zondag 26-04-2020.

Vertrek naar  Kasteel Jan III Sobieski in Rzucewo. Afstand 350 km

Adres: Rzucewo Castle, Rzucewo 6, 84-100 Rzucewo, Polen

Dit kasteel uit 1840  is genoemd naar de Poolse koning Jan III Sobieski. Het kasteel ligt direct aan het Pucka Bay, tussen Gdansk en de Oostzeekust. De rustige omgeving en de faciliteiten van het hotel zoals een fitnesszaal, een sauna, een tennisbaan

Onderweg van Szczecin  naar Rzucewo kunnen we een stop maken bij het Slowinski Nationaal Park met de ‘wandelende’ duinen. Een andere attractie onderweg is een vuurtoren in Rozewie, die bezocht kan worden.

Maandag 27-04-2020.

Vertrek naar 3* Hotel Villa Palladium in Gdansk. Afstand 55 km.

Villa Palladium ligt dicht bij het pittoreske Tricity Landscape Park, in de historische wijk Oliwa van Gdańsk, en biedt comfortabele kamers met gratis WiFi. Er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. De kamers van Villa Palladium zijn voorzien van een tv en een koelkast. Alle kamers hebben een eigen badkamer met een douche en een haardroger.  Tot de faciliteiten van het hotel behoren een multimediasysteem voor kinderen en een speeltuin.De villa ligt in een groen en rustig deel van de stad, op slechts 2 km van de pier van Sopot. De oude binnenstad van Gdańsk ligt op 7 km afstand.

Na in checken trip naar Gdańsk. 

Gdańsk is een 1000 jaar oude havenstad aan de Oostzee,  die in de Middeleeuwen tot de belangrijkste Hanzesteden behoorde. In  de 15de en 16de eeuw had Gdansk commerciële contacten met de Lage landen. Via deze Poolse havenstad werden de meer dan 13 000  boomstammen naar Nederland vervoerd die als de fundering dienden voor de Amsterdamse grachtenpanden. De handelsrelatie breidde zich uit en er ontstond een uitwisseling van architectuur en kunst.   De Nederlandse invloeden in de architectuur zijn hier duidelijk zichtbaar. De smalle huizen van b.v. Mariackastraat, Arthurhof en vele patriciërshuizen met hun portieken en galerijen in de kelders doen sterk aan Amsterdam denken.   Hier kom je vele winkeltjes tegen die prachtige sieraden met uit zee gewonnen barnsteen uit de Oostzee verkopen. Het hart van de stad is Dlugi targ ( Lange markt). de straat Dluga ( Langestraat) met de prachtige patriciërshuizen met puntgevels en rijke decoraties.  Een van de huizen aan het Dlugi Targ is Holland Huis waar je Nederlandse pannenkoeken kunt eten.

Dinsdag 28-04-2020.

Trip naar Gdańsk. Er is een treintje naar het nabijgelegen mondaine Sopot waar je kunt wandelen op de 600m lange pier of maak een  wandeling op de klif van het strand van Gdynia Orlowo. Of neem een boot voor een dagtrip naar Hel, het eindpunt van het schiereiland Hel.

Woensdag 29-04-2020.

Vertrek naar Kasteel Ryn. Afstand 266 km. 2:45 uur.

Adres: Plac Wolności 2, 11-520 Ryn, Polen

Dit, 2de qua grootte, middeleeuws kruisridderkasteel is verschillende keren verbouwd.  Na de laatste verbouwing in 2005 is er een 4* hotel geopend. Het is gelegen in plaatsje Ryn  in het hart van Mazurisch merengebied. De kamers zijn uitgerust met douche of bad en toilet, TV met satelliet ontvangst, telefoon, minibar en haardroger. Vaste internetverbinding is beschikbaar in alle kamers. In de sfeervolle kelders van het  kasteel is een restaurant. Op het grote overdekte (900m2) binnenhof van het kasteel worden concerten, theaterspektakels of grote feesten georganiseerd. De kelders huizen ook een modern zwembad met Turks stoombad, sauna, fitness zaal en bowling.

Donderdag 30-04-2020.

Trip naar de “ Wolfschanze dit was het  hoofdkwartier van Hitler gedurende de 2de Wereld oorlog

Vrijdag 01-05-2020.

Vertrek naar Romantyczny Paleis. Afstand 246 km. 3:20 uur.

Adres: ul. Toruńska 1, 87-148 Turzno, Polen

De naam ‘Romantyczny’ geeft al aan dat het een romantisch hotel betreft. Dit 19eeeuws, prachtig gerestaureerd gebouw is gelegen in een schitterende tuin in Engelse stijl met oude bomen, vijvers, pittoreske laantjes en het Chopin monument dat hier geplaatst is ter herinnering van het bezoek dat Chopin bracht in 1825 aan de paleiseigenaar, de familie Dzialdowski.

Zaterdag 02-5-2020.

Vertrek naar Paleis Kobylniki bij Poznan. Afstand 205 km 3 uur.

Pałac Kobylniki beschikt over een restaurant, gratis fietsen, een bar en een tuin in Obrzycko. Er is een zonneterras en u kunt gebruikmaken van gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. In het hotel is elke kamer voorzien van een kledingkast, een televisie en een eigen badkamer. Pałac Kobylniki verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet. Bij de accommodatie kunt u biljarten en in de omgeving kunt u uitstekend wandelen.


Zondag 03-05-2020.

Rit naar Benschop Afstand 1070 km. 10:30 uur.

Totaal 2821  km.

Als eerste  hotel, het paleis Ryman:  ul. Koszalińska 2, 78-125 Rymań Polen