Baby blijkt geen slacht­offer van de rellen in Gaza

 
 
Ongeveer anderhalve week geleden, tijdens de rellen bij het grenshek waarbij omstreeks 60 Palestijnen omkwamen die probeerden door het grenshek te komen, ging de foto van de acht maanden oude baby Layla al-Ghandour de wereld rond, die zou zijn omgekomen door het inademen van traangas dat door het Israëlische leger werd verspreid.

Voor velen was dat nog een reden om Israël uit te schelden voor kindermoordenaar. Foto’s van de begrafenis van de baby gingen de hele wereld rond. De dood van het kind door Israëlische soldaten werd ook gemeld in de sociale netwerken.

Maar later ontstond er twijfel over de vraag of de baby werkelijk was overleden door het inademen van traangas. Een dokter zou hebben gezegd dat deze daarvoor al niet gezond was. Volgens een bericht in de krant The Guardian leed de baby al sinds zijn geboorte aan een hartkwaal.

Nu is de naam van de baby geschrapt van de lijst van Palestijnen die bij de rellen in Gaza zijn gedood, zo meldde het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook. De doodsoorzaak van de acht maanden oude Layla wordt nu verder onderzocht. ‘Layla behoort niet bij de martelaren omdat we de doodsoorzaak moeten onderzoeken, zeiden ze.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.