Luxemburg 1994 najaar

 

Herfstvakantie van 15 oktober t/m. 22 oktober 1994.

 

Zaterdag 15 oktober 1994.

Vanmorgen om toen over negen met prachtig weer vertrokken. Bij Vianen was het 6 graden, maar de zon scheen uitbundig. We gingen via Breda-Antwerpen. Om kwart voor elf koffie gedronken net over de Belgische grens. Om een uur brood gegeten ± 30 km voor Diekirch. Om drie uur waren we op de camping.

Eerst de caravan op zijn plaats gezet en toen lopend naar de stad. We dachten nog een terrasje te vinden, maar dat viel tegen. Kopje koffie gedronken in café de Luxembourg op het pleintje in Diekirch en daarna terug naar de caravan. Nog lekker voor de caravan in het zonnetje gezeten tot tien voor vijf. Oma van Vrouwerff gebeld en toen de voortent opgezet. Aangemeld bij de winkel en toen gaan eten.

Er was ons in de winkel gezegd dat er niet uitgebreid gegeten kon worden maar toen we bij het restaurant kwamen was de baas “Henk” geheten, verschillende barbeques aan het aanmaken.

Toen we vroegen wat er ging gebeuren zei hij dat er een barbecue was voor de campinggasten en dat we konden aanschuiven. Nou, dat hebben we toen maar gedaan. Soep vooraf. Verschillende soorten vlees, salades en sauzen en vruchten toe. Ook de Hollandse nieuwe haring ontbrak niet, dus Frans genoot dubbel. Het was heel gezellig. Jorrit om negen uur naar bed en wij gingen kwart voor tien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 16 oktober 1994.

 

Om kwart over negen opgestaan en lekker rustig ontbeten. Buiten koffie gedronken, maar om elf uur begon de lucht te betrekken en werd het zuur. Toen besloten we om naar Arlon te gaan, naar het Victory-memorial museum. Daar stonden 200 oorlogsvoertuigen opgesteld met poppen met de daarbij behorende uniformen van Duitsland en de geallieerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om een uur waren we daar en om drie uur hadden we alles gezien. Aan de overkant hebben we een broodje gegeten in een A.C. restaurant, waar een vlooienmarkt was en een Fiz-verkoping (Fiz is een appeldrank). Toen kregen we het koud en om kwart over vijf waren we bij de caravan.

Thuis brood met rookworst en knakworst gegeten en wij om half twaalf naar bed.

Dinsdag 18 oktober 1994.

Weer met zonnig weer opgestaan. Er werd omgeroepen dat er markt was in Diekirch. Na het eten daar heen gestapt. Veel kleding en ook bloemen en planten. In de winkelstraat koffie gedronken en weer in de auto gestapt naar Trier. Daar nog een poos lekker gewinkeld, zelfs zonder jas. Bij de Kaufhof wat gedronken en voor Jorrit nog een trui en sportschoenen gekocht. Toen we om half vijf bij de auto kwamen hadden we een parkeerbon te pakken. We hadden een ticket moeten kopen verderop in de straat, maar dat hadden we niet gezien. We wachten wel af of we DM 10,– moeten betalen.

 

 

Via Irrel, waar we lekker Jagerschnitsel gegeten hebben en Jorrit ook zelf een Wiener Schnitsel, naar huis, waar we om kwart over zeven aankwamen. Jorrit wilde weer Triominos spelen en dat hebben we gedaan. Toen won Jorrtit.

 

 

 

Oma van Schajik belde nog op om te vragen hoe het ging. In Holland was het ook zonnig weer. Toch wel leuk dat je in de caravan gebeld wordt. Vanavond om half zes hebben we Swen vanuit Irrel ook nog gebeld en met hem ging het ook goed.

 

 

Woensdag 19 oktober 1994.

Vanmorgen scheen weer heerlijk de zon toen we opkwamen en vandaag willen we naar Frankrijk.

De keuze viel op Metz. We stelden ons er niet veel van voor, want we hadden geen beschrijving van de stad en we dachten dat het een industriestad was, maar dat viel heel erg mee. We parkeerden onder het theater en dat was een klassiek groot Frans gebouw met een fontein ervoor.

Een brug over lopen en toen waren we in de stad. Daar staat op het plein in het centrum een mooie grote Domkerk. Die was tussen de middag dicht, dus eerst maar naar Tourist Information aan de overkant.

 

 

 

Daar een plattegrond gehaald en toen de stad in. Het is een echt gezellige winkelstad, met accordeonspelers en vioolspelers op straat. Ook bedelaars, waaronder kinderen kon je er vinden. Dat is vreemd voor ons. Het is een echt Frans ogende stad met fraaie gevels.

Gegeten bij Mac Donalds. Jorrit ook weer schik. Op de terugweg de kerk nog bezichtigd, waarin grote ramen met glas in lood in hele kleine stukjes te zien waren. Toen we van plan waren om naar buiten te gaan begon er nog een koor te zingen, zodat we nog maar even gingen zitten. Het klonk prachtig.

Om zes uur waren we thuis. Soep en brood gegeten en de heren zijn ’s avonds aan het knutselen geweest met een bouwdoos van een vliegtuig.

Donderdag 20 oktober 1994.

Weer was het schitterend weer toen we opstonden. De gasfles was leeg, dus eerst naar Diekirch.

Daarna in de auto gestapt richting Luxemburg-stad. Lekker koffie gedronken op een terrasje en door de winkelstraten geslenterd. Toen nog even richting Strassen, waar een groot winkelcentrum is.

Jorrit heeft daar van zijn vakantiegeld nog poppetjes gekocht. Om vijf uur op de camping en nog even buiten gezeten. ’s Avonds friet gehaald en daarna nog spelletjes met Jorrit gedaan.

Vrijdag 21 oktober 1994.

Alweer met zonnig weer opgestaan en lekker ontbeten. Buiten koffie gedronken en daarna de voortent opgeruimd. Inmiddels verdween de zon en zijn we naar binnen gegaan. Jorrit was met zijn vriendje aan het spelen. Ze hadden in de ontmoetingsruimte de openhaard stiekum aangemaakt en hij had zwarte vegen in zijn gezicht. Heel onschuldig vertelde hij dat hij ook geholpen had met het aanmaken.

Wij zijn samen toen maar naar Ettelbruck gegaan en hebben brood meegebracht. In Ettelbruck konden we geen geld uit de muur halen, dus toen maar terug naar Diekirch. Daar hebben we bij Match de auto in de parkeergarage gezet en links bij de markt geld gehaald uit de muur. Bij Match was een hele grote supermarkt en daar hebben we nog tomaten gehaald en daarna hebben we Jorrit onder de douche gestuurd en zijn we gaan eten bij de Cactus. Dat viel ons 100% mee. Thuis nog een spelletje Triominos en Rummicub gespeeld en daarna op tijd naar bed.

Ingri d belde nog op en wilde boodschappen voor me doen. Gewoon leuk dat ze belde.

Zaterdag 22 oktober 1994.

Vanmorgen toen we wakker werden hoorden we de regen al op het dak tikken. De eerste keer deze week. Gelukkig hadden we de tent droog binnen. Om kwart over tien vertrokken en om kwart voor vier waren we thuis na een heerlijk rustige vakantie en uitzonderlijk mooi weer.