Engeland 1999 herfst

Vakantie van 16 oktober t/m 23 oktober 1999.

 

Zaterdag 16 oktober 1999.

Om half zeven vertrokken en bij de brug van Zwanenburg gekeerd want de autoradio lag nog thuis. Om tien over half zeven voor de tweede keer Benschop uit. Het was nog pikkedonker en 6˚. Om half acht bij Antwerpen door de Liefkenshoek tunnel. Het was erg rustig op de weg. Het is kwart voor tien als we aankomen in Calais. Doordoor kunnen we nog net op de boot van kwart over tien. Het zonnetje schijnt heerlijk. We hebben een rustige overtocht en om kwart voor twaalf (kwart voor elf Engelse tijd rijden we in Dover de boot of.We hebben weer een grote boot, zodat we nog even buiten in het zonnetje kunnen zitten. Na een voorspoedige reis arriveren we om kwart over vier bij de familie Fawcett. Joanne zet gelijk de koffie aan en even later zitten we gezellig bij te praten. Heerlijk gegeten en later in de kamer een borrel gedronken. Om half elf gaan Joanne en ik naar bed en Frons blijft nog met Mortin wat napraten.

Zondag 17 oktober 1999.

Om tien uur aan tafel voor een echt Engels ontbijt. Lekker gebakken spek met ei en tomaat op geroosterd brood. Daarna naar Toresby in de Sherwood Forest. Het is prachtig weer en we gaan door naar een ’s zondagse markt in de open lucht. De hele middag hebben we daar rond gewandeld. Om vier uur naar huis en daarna naar Frank en Pauline. Daar hebben we weer heerlijk gegeten. Neil was er ook en Steven met z’n twee dochters. Zijn vrouw was op vakantie naar Cyprus. Ook grandma, de moeder van Pauline was er. Die woont nu bij Frank en Pauline in. De tafel was weer overdadig gevuld. Daar gebleven tot negen uur. Thuis nog wat nagepraat.

Maandag 18 oktober 1999.

Frank kwam klokslag tien uur om ons te begeleiden naar Bolsover. Door moest Frans eerst pinnen. Daarna koffie gedronken in een Christelijke coffeeshop. Toen naar kasteel Bolsover. Door heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. William Covendish was de eerste bewoner en hield van paardrijden. Men was druk bezig met het restaureren van de overdekte manege.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even nagepraat bij de receptie en daarna gaan eten in het stadje Bolsover in de Anchor Inn. Na heerlijk gegeten te hebben zijn we terug gereden naar Sheffield, waar Frank ons een rondleiding heeft gegeven in de Halfords, waar hij halve dagen werkt. Leuk om te zien. Joanne heeft inmiddels weer een heerlijk maal voor ons klaar gemaakt. Een pasteitje, gevuld met vlees en daarover een saus (gravy). Erwten, wortelen en boontjes, gewone aardappelen en aardappel puree. Als toetje cake met vanillesaus. Heerlijk. Daarna in de kamer uitgebreid over de kinderen gepraat. Ze zijn ook heel trots op hun kinderen. Leuk om te horen. Joanne en ik zijn vast naar bed gegaan, want de mannen raken niet uitgepraat.

Dinsdag 19 oktober 1999.

Om negenuur aan het ontbijt en om tien uur vertrokken naar Lincoln. Het is zonnig, maar fris en winderig. De stad Lincoln ligt op een heuvel en het ziet er prachtig uit als je er aan komt rijden.

 

 

 

 

 

 

 

Ik was niet de enige die het hier een leuk plekje vond voor een foto.

 

De auto bij de Silverstreet geparkeerd en toen naar boven de oude stad ingelopen. We zijn in de grote kathedraal van Lincoln geweest en die was erg mooi.

 

 

 

 

 

Lincoln.

 

 

 

 

 

 

Daarna naar de V.V.V. om te vragen waar een oude pub was waar de kruisvaarders hun laatste pint namen alvorens naar het Heilige Land te gaan. Wij hadden dat gelezen in de K.C.K. Ze konden het niet vinden en na een poosje praten bleek dat de dame een Hollandse was die wel een dialect hoorde, maar niet thuis kon brengen waar we vandaan kwamen. Ze heeft nog naar een paar bekenden gebeld, maar niemand kon ons helpen. Later, toen we in de K.C.K. keken bleek het in Nottingham te zijn. Nog een poosje in de oude stad rondgewandeld en toen weer op tijd terug, want het is toch ruim anderhalf uur rijden De avond rustig doorgebracht.

Woensdag 20 oktober 1999.

Vandaag is het meer bewolkt en zijn we naar Meadow Hall geweest. Jorrit wilde nog een paar voetbalschoenen voor op het gravelveld en die hebben we daar gekocht. We zijn om drie uur vertrokken en kwamen langs het stadion van voetbalclub Sheffield Wednesday.

 

Stadion Sheffield Wednesday.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We vroegen ons of af we daar niet een kijkje konden nemen. Terug gegaan en bij de kaartverkoop stuurden ze ons naar de receptie. Dat was buitenom lopen naar de andere kant van het stadion. Toen we daar kwamen ging de receptioniste voor ons bellen. Frans vertelde dat Jorrit helemaal gek was van voetballen. 7e vertelde dat we even konden gaan zitten en koffie nemen en dat er iemand van de Veiligheidsdienst zou komen om ons mee te nemen naar het stadion. Even later kwam er een meisje die ons naar het stadion bracht en daar konden we een blik op de groene grasmat werpen. Ze vertelde ons waar de spelers het veld op kwamen en waar de officials zaten. Jorrit genoot en wij genoten van Jorrit. Toen we terug kwamen bij de receptie had de receptioniste leuke gegevens over de spelers en de club verzameld en die kreeg hij mee naar huis. Dat vond hij prachtig. Na het eten zijn we om kwart over acht naar Sandra, de stiefmoeder van Joanne gegaan. Die kwam net terug uit het ziekenhuis, waar Ray lag. Er waren weer onderzoeken gedaan en vrijdag horen ze waarschijnlijk meer. Hij heeft last van een leverontsteking, waarschijnlijk. Hij eet al iets meer en krijgt een betere kleur, maar mag nog niet naar huis. Sandra heeft weer geprobeerd ons vol te stoppen en dat lukte aardig. Toastjes met kaas en paté en ook cakes en koekjes. Daarna gelijk limonade en likeur. Ze deed erg haar best. Om half elf naar huis. De jongens waren thuis gebleven en lagen al op bed. Jody was met ons mee en sliep ook al. Frans en Martin bleven nog op, maar Joanne en ik zijn gelijk naar bed gegaan.

Donderdag 21 oktober 1999.

Het regent voor het eerst vandaag. We gaan naar Doncaster om wat rond te kijken, maar omdat het regent zijn we maar in het centrum gebleven. Vanmorgen met z’n drieën gegeten, want Joanne was naar de farmer om te werken.

Om half elf vertrokken en om vier uur waren we weer thuis. Liam was tijdens het kranten rondbrengen weer opgehouden door een vrouwtje, die hem steeds volstopt met chocola. Na het eten gaan we vanavond naar Neil. Die woont nu op zich zelf aan de buitenkant van Sheffield, in Totley, maar wel aan de andere kant. We hebben vandaag een pen op een houten standaard gekocht voor hem met zijn naam erop. Om kwart over zeven worden we bij hem verwacht. We vertrokken om kwart voor zeven en net voor half acht waren we bij hem. Hij woont hoog op de heuvels in een soort boerderijtje. Een heel erg gezellig huis.

 

een avond op bezoek bij Neil.

 

 

 

 

Hij verwelkomde ons met wijn en bier en daarna konden we in de keuken allerlei soorten vlees en toost vinden. Hij had erg zijn best gedaan voor ons.

Het was heel gezellig en om half elf gingen we naar huis. Jody sliep al weer en de jongens waren weer thuis gebleven. Liam en Kieran lagen al op bed, want die moeten morgen weer naar school en Jorrit zat naar Haifa-Ajax te kijken op Eurosport. Joanne en ik gingen gelijk naar bed en de heren hebben nog wat nagepraat.

Vrijdag 22 oktober 1999.

Vandaag om negen uur aan het ontbijt, want we gaan vandaag met Martin, Joanne en Jody naar Manchester. Om tien over half tien vertrekken we.

We zijn er om ongeveer elf uur en we lopen een klein half uurtje naar de stad. Er is niet veel te beleven. Het is niet zo’n grote winkelstad. Veel grote gebouwen, waaronder veel nieuwe  

 

 

 

 

We hebben bij de Burger King gegeten en toen was het al weer half drie en zijn we teruggelopen naar de auto. Over de A57 terug naar Sheffield. Onderweg net buiten Manchester belde Atie dat ze vanmiddag terug zijn gekomen uit Zuid-Afrika. Ze hebben veel te vertellen. We zeggen haar dat we zondag wel terug bellen. Om half vijf waren we weer terug in Sheffield. Lekker koffie gedronken en op tijd gegeten. Frans heeft met Martin boodschappen gedaan en gelijk de auto afgetankt. Ook nog wat geld gehaald. De drie jongens zijn om zeven uur naar de film gebracht en om half acht kwamen Frank, Pauline en Grandma op bezoek. Ze waren er net toen Fiona met hoor drie kinderen kwam. Heel leuk. Georgia is vorig jaar 9 oktober geboren en toen waren wij er veertien dogen later. Nu kan ze lopen en is een leuk kind geworden. Het werd een gezellige avond, maar jammer dat Ray en Sandra er niet bij konden zijn. Ook werd mij nog een cadeau voor mijn verjaardag overhandigd. Een mooie kristallen vaas. Prachtig. Om kwart voor elf was iedereen naar huis en gingen Joanne en ik naar bed. De heren bleven nog wat kletsen.

Zaterdag 23 oktober 1999.

Om half acht opgestaan en om kwart over acht aan het ontbijt. Rebecca van Fiona was ook blijven slapen en zat ook aan het ontbijt. Iedereen een beetje stil. Om kwart voor negen door iedereen uitgezwaaid.

Bij Morrissons nog wat boodschappen gedaan, o.a. schapenvlees en thee. Om tien voor half tien vertrokken richting zuiden. Onderweg bij Luton begon het te regenen en begon ook de file, die dan weer wel en dan weer niet duurde tot de M.20. Daarna was het weer rustig. Om half drie waren we in Dover. Om kwart over drie over gegaan en om half vijf (half zes Nederlandse tijd) waren we in Calais.

 

Rustige overtocht deze keer.

 

 

 

 

 

 

 

We hadden een kleine boot die aardig deinde. Jorrit heeft nog gauw een pil ingenomen en is gelukkig niet zeeziek geworden.

Afscheid van de krijtrotsen van Dover.

Toen we van de boot kwamen zagen we een prachtige regenboog die helemaal rond was, wel een kwartier lang en zelfs daaronder een tweede regenboog die ook bijna rond was. Prachtig tegen de donkere lucht. Nog nooit zo mooi gezien. Onderweg nog file gehad bij Gent en om tien over negen waren we weer thuis na een heerlijke verwen vakantie.