Duitsland 2013 zomer.

Vakantie Duitsland van 5 aug. t/m 12 augustus 2013. 

bavarian-flag-5885_640

Maandag 5 augustus 2013.

Vandaag nemen we afscheid van Tsjechië en rijden naar ons volgende vakantie adres Waldkirchen in Duitsland. We rijden weer een toeristische route en arriveren in een hotel met een prachtig uitzicht, maar helaas zonder airconditioning. Eigenlijk heb je dat wel nodig bij buitentemperaturen van ruim 30°, maar daar komen we wel overheen. Vanavond gaan we eerst wat uitzoeken om morgen te gaan doen.

Dinsdag 6 augustus 2013.

Onze eerste dag in Beieren gaan we naar Passau. Dit is een bisschopsstad met een prachtige dom en drie rivieren komen hier bij elkaar, de Ilz, de Inn en de Donau. Eerst gaan we naar de Dom van Passau, een mooie kerk met een overdaad van barokke aankleding. Waar je ook kijkt je ziet beelden, sier beeldhouwwerk, wandschilderingen, plafonschilderingen, enz enz. Naar ons gevoel veel te veel, maar wie zijn wij.

Kerk

De kerk is gewijd aan Stefanus. Het doel van de Dom is niet alleen de kerk zelf maar vooral het kerkorgel. Dit orgel is met 17.388 orgelpijpen en 231 registers het grootste kerkorgel ter wereld. We zijn precies op tijd om het dagelijkse orgelconcert bij te wonen. Waarschijnlijk is de muziek uitgezocht naar de capaciteiten van het orgel. Eerst een prelude van Bach waar de hogere tonen sprankelijk overkwamen.  Daarna voor ons onbekende werken waarbij de volheid van de muziek geweldig tot uitdrukking komt, adembenemend.Na dit culturele hoogstandje gaan de naar het driestromen punt. Hier kunnen we mooi zien hoe de snelstromende Inn zich bij de Donau voegt gelijk met de rustige Ilz. We genieten even van het uitzicht en gaan dan de gezellige binnenstad in.

2013-08-06 15

We wandelen, door het warme weer, van terras naar terras en ook dit is leuk. Uiteindelijk winkelen we wat en gaan dan richting hotel. Eerst rusten we wat en daarna heerlijk in de biergarten eten. En dan blijkt dat het eten hier goedkoper is dan in Tsjechië en het smaakt voortreffelijk. We drinken in de biergarten gezellig een paar pinten en gaan dan naar onze kamer.  Juist als we op bed liggen barst er en heftig onweer los. Het weerlicht onophoudelijk, er zit nooit meer als twee seconden tussen het weerlichten. En dan opeens een verblindende flits en tegelijkertijd een zware knetterende donder, en de tv valt uit. Het onweer blijft nog lange tijd doorgaan, maar we zijn toch in slaap gevallen.

Woensdag 7 augustus 2013.

We besluiten om vandaag in de plaats van ons hotel Gottlingen te kijken. Waldkirchen heeft een klein maar gezellig centrum, we kijken hier wat rond en drinken wat. Op de terugweg zien we een kledingwinkel, dus naar binnen. Binnengekomen valt onze mond open van verbazing, een prachtige zaak met vijf verdiepingen. Een service, ongekend. Als je wat koopt krijg je een bon en men brengt het kledingstuk voor je naar de kassa,  Je kunt er wat drinken, met andere woorden een top zaak. Janny had zoiets nog nooit gezien, en ik vanzelfsprekend ook niet. Na de inkopen gaan we naar het hotel waar we siësta houden.

2013-08-07 19

We maken nog een kort toertje in de omgeving en dan in de biergarten aan tafel. Omdat de lucht betrekt verwachten we weer regen en onweer. Janny zegt dat het vijf over acht gaat regenen, en inderdaad op de minuut af gaat het stevig regenen. We gaan het restaurant nog even in en dan naar de kamer.

Donderdag 8 augustus 2013. 

Natuurlijk moeten we ons ook met de natuur bezighouden, dus gaan we vandaag naar Neuschonau dat in een prachtig natuurpark ligt. In dit park is een pad tussen de bomen gemaakt variërend van 8 tot 24 meter hoog, dus eigenlijk een loopbrug tussen de bomen.

Looppad

Het is een pad met een lengte van 1,3 kilometer met bijna aan het einde een toren. In deze toren loopt het looppad als een spiraal naar boven tot meer dan 60 meter hoog. Het bijzondere is dat je op deze manier de bomen op alle niveaus bekijkt, vanaf de stam tot hoger dan de hoogste boom. Heel bijzonder om zo de natuur te zien.

2013-08-08 12

 

Eindelijk heb ik het verschil geleerd tussen een spar en een dennenboom. We brengen hier een paar uur door en zoals inmiddels gebruikelijk gaan we via binnen wegen naar het hotel terug. Onderweg stoppen we voor een drankje, en bekijken we een dorpje.

Bij het hotel even naar de kamer om wat te rusten en dan komt de zware taak om de menukaart te bestuderen en hiervan iets te bestellen.

Vrijdag 9 augustus 2013. 

Regen, het mooie weer is voorbij. Als we opstaan heeft het juist geregend en nu miezert het. Omdat we niet kunnen besluiten wat te doen, lezen we na het ontbijt wat op onze kamer. Dit houden we een uurtje vol, en dan besluiten we toch naar buiten te gaan. Het doel is Museumdorf Bayrischer Wald in Tettling, een openluchtmuseum.

2013-08-09 15

We zien hier oude boerderijen, huizen, kapelletjes, enz. Enz. Het is heel mooi om te zien, en we treffen het geen regen tijdens ons bezoek.  Na het museum dorp begint het weer te regenen, dus we gaan terug naar het hotel voor een hapje en een drankje.

Zaterdag 10 augustus 2013.

In Viechtach is een kristalmuseum wat we willen bezoeken. Als we aankomen moeten we even zoeken en dan blijkt dat het museum boven een speelgoedwinkel is. Het ziet er we aardig uit, maar we zijn niet onder de indruk.

2013-08-10 13

De plaats Viechtach is wel gezellig en we drinken daar wat. Op de terugweg doen we Deggendorf aan en dit is een prachtige plaats met een gezellig centrum. We kijken hier uitgebreid rond en gaan dan op het marktplein shushie eten. Dit hadden we eerder moeten weten. Onderweg kopen we een fles wijn en als we thuiskomen gaat de fles en een boek open waarmee we ons vanavond vermaken.

Zondag 11 augustus 2013.

Op onze laatste dag in Beieren gaan we een glas museum bezoeken.  In Frauenau is een museum dat ook op zondag open is. Het is een prachtig museum waarin wat wordt uitgelegd over het glas maken, maar vooral is het een tentoonstelling van de glaskunst door de eeuwen heen. Het is iedere keer weer bijzonder als we door Beieren rijden. Prachtige uitzichten, leuke dorpjes, gezellige stadjes, het is genieten. Als we in het hotel aankomen gaan we eerst even naar onze kamer om naar Israël te bellen om Asaf te feliciteren, hij is vandaag vijf geworden. Vanmorgen heb ik Cees en Rita al gefeliciteerd met hun trouwdag. Zo nu eerst naar de biergartnen voor een bier.

p.s. een bericht voor Miranda שלום מיראנדה.

Maandag 12 augustus 2013.

Vandaag gaan we weer naar huis. Het was een heerlijke vakantie, waarvan we hebben   genoten.

85px-Wappen_WaldkirchenWapen Waldkirchen.

 

Het adres is;

 

Hotel Gottinger

Hauzenbergerstrasse 10

94065 Waldkirchen