Engeland 2017 Zomer AVASTO

 

AVASTO

Woensdag 23 augustus 2017.

AVASTO international heeft in Engeland bij twee Centerpark recreatie centra een “tilting bucket” geplaatst. Dit is een enorme bak met water (100 liter) die regelmatig, onder zware storm geluiden en bliksemflitsen, omkiepert. Uit “Elveden” in Brandon is een melding gekomen van een storing. Swen heeft een afspraak gemaakt om dit te repareren,  en ook deze keer mag ik mee. Vandaag is het zover, we rijden vanavond naar Hoek van Holland, naar de ferry. Bij de ticket controle zien we nog een paar Duitsers op motoren die niet mee mogen omdat ze geen paspoort bij zich hebben.

Aan boord brengen we eerst onze bagage in de hutten en dan wordt het tijd om in het restaurant voorin het schip een glas wijn te drinken. 

Donderdag 24 augustus 2017.

Na een heerlijk ontbijt op het schip met scrambled egg en bacon vertrekken we naar de klus.  Als we bij het zwembad komen krijgen we de badges van de “security” en kan Swen aan he werk. Even een printplaatje vervangen, en dan??? Nee, het werkt nog niet. Een andere printplaat vervangen, een speaker vervangen, enz.

Mogelijk is er een piekspanning geweest waardoor alles vervangen moet worden. Als het lunchtijd is, gaat de manager ons voor naar het personeels restaurant waar we goedkoop kunnen eten. Helaas is alles echt vet, dus eten we matig. Volgens Swen zijn alleen de witte bonen in tomatensaus lekker.

Na de lunch gaan we weer verder totdat alles werkt. Ook is de kast aan de buitenkant aangetast door water, dus besluit Swen om het vernieuwde binnenwerk van de oude kast over te zetten in de nieuwe kast. Dit blijkt achteraf toch nog een hele operatie te zijn. Uiteindelijk werkt alles naar behoren en vertrekken we tegen negenen van het recreatiepark. Omdat we pas zaterdag morgen met de ferry mee kunnen, besluiten we richting Londen te rijden en daar de volgende dag door te brengen. Na wat zoeken vinden we in noord-west Londen een hotel. The Westbridge hotel aan de High street in Londen. Als we uiteindelijk ingecheckt zijn is het al tien uur geweest, dus tijd voor een glas bier. Helaas, de pub aan de overkant van de straat is gesloten. We kijken nog wat verder rond, maar geen glas bier. Uiteindelijk dan met een glas water naar bed.

Vrijdag 25 augustus 2017.

Omdat we een parkeerplaats voor de auto hebben waar we 24 uur mogen staan gaan we met openbaar vervoer verder naar het centrum van Londen. Eerst willen we het science museum in Londen bezoeken en daarna zien we wel verder. Met de ondergrondse gaan we naar het West Kensington station en via een lange ondergrondse gang komen we bij het museum aan. Een schitterend museum waar we de hele dag doorbrengen.

We beginnen met de stoom machines en eindigen met een virtuele landing in een ruimtecapsule. Op de terugweg stappen we bij het Westminster station uit, en steken de Theems bij het parliament gebouw over.

Volgens Google moet daar een gezellig Mexicaans restaurant zijn, en natuurlijk klopt dit. Het eten smaakt heerlijk. Dan weer met de ondergrondse naar de auto. Morgen moeten we uiterlijk kwart over acht bij de ferry zijn en daarom zoeken we een hotelletje in Harwich vlak bij de haven. Omdat we nog op tijd zijn voor de avond ferry vraagt Swen of we vanavond nog mee kunnen, maar ze zijn volgeboekt, dus dan toch maar naar het hotel. Hier krijgen we te horen dat dit hotel vol is en alle hotels in de buurt ook. Het advies is om naar Colchester te gaan, hier moet wel een kamer te vinden zijn. Maar Colchester is anderhalf uur rijden en dat trekt ons niet. Uiteindelijk proberen we in Harwich nog een ander hotel, maar ook dit hotel is vol. Wel wil de receptioniste on helpen en begint dat wat rond te bellen en bij het tweede telefoontje is het raak. Vlakbij is een hotel met twee eenpersoons kamers beschikbaar. Het hotel heeft de lange naam “Samuel Pepys Wine Bar & Restaurant” is een gezellige echte ouderwetse Engelse pub. Hier nemen we voor het slapen nog een pint op de goede afloop.

 

Zaterdag 26 augustus 2017.

We staan op tijd op, dan kunnen we nog ontbijten en dan daar de ferry. Als we in de gelagkamer aankomen zien we een aantal gedekte tafels, maar geen personeel. Die zijn nog niet wakker. We leggen de kamersleutels op de tap en dan op naar de ferry. Omdat we erg vroeg zijn moeten we wat wachten, en dan de boot op.

Rechtstreeks naar het restaurant voor een ontbijt. Tijdens de overtocht kijken we nog naar de classificatie van Max Verstappen op Spa. Verder hebben we een rustige overtocht over een spiegelgladde zee. En om zeven uur komen we weer in Benschop aan na een gezellige trip met Swen.