Engeland 2004 voorjaar

Voorjaars vakantie van 16 april t/m. 23 april 2004.

Vrijdag 16 april 2004.

Kwart voor twee vertrokken richting Europoort. Aankomst daar half vier. Het is prachtig weer.

We zitten nog even buiten op een bankje naar de grote boot te kijken. Om vijf uur de boot opgereden Om half zeven aan tafel. Na het eten ben ik naar bed gegaan en zijn Frans en Jorrit ergens gaan lezen. Om half elf kwamen ze naar de hut om te gaan slapen. Ingrid belde mij nog dat Liane een dochter heeft die Denise heet. Alles goed met moeder en kind.

Zaterdag 17 april 2004.

Om half zes Engelse tijd wakker om mijn kruiden in te nemen. Nog een half uurtje gelegen. Om zes uur werden we gewekt via de geluidsinstallatie. Om kwart voor zeven gaan we eten. We liggen al in de haven van Hull.

Om kwart voor acht konden we de boot af en om kwart over negen via Leeds, dankzij de Tom Tom!!!!!  in Sheffield aangekomen. (Onderweg was de batterij leeg en begrepen wij dat we het zelf weer moesten doen. Maar we wisten niet eens op welke weg we zaten. Je wordt wèl afhankelijk hoor.)

Toen we aan kwamen rijden zagen we een prachtig huis, liggend aan de Loxley Road, nr. 504. We kregen weer een warm onthaal. Toen een rondleiding door het geheel verbouwde huis.

Muren omgezet, nieuwe keuken geplaatst. De slaapkamers zijn allemaal klaar. Alleen de keuken moet nog worden voorzien van tegels op de vloer.

De woonkamer moet nog wat worden aangepast en de badkamer (de grote) moet nog worden aangepakt.

 

Wij hadden de ouderslaapkamer met eigen douche en toilet. Ideaal met mijn zwakke darmen. Verder zijn we de hele dag thuis gebleven en heb ik veel op bed gelegen.

 

Zondag 18 april 2004.

De hele dag thuis geweest. Ik heb veel op bed gelegen. Ray en Sandra kwamen nog op de thee. Om half vijf naar Pauline. Gezellig gebabbeld. Daar hebben we weer heerlijk gegeten. Ze had weer goed haar best gedaan op de maaltijd. Frans zegt: Ze kookt voor het hele leger. Joanne heeft veel mee naar huis genomen. Veel heen en weer gelopen naar het toilet. Om kwart voor acht zijn we naar huis gegaan. Ik ben naar bed gegaan met een kruik en de mannen zijn naar de pub gegaan.

 

Maandag 19 april 2004.

Vandaag is Joanne jarig. We hebben een roze truitje gegeven en dat vond ze erg leuk. Martin en zij hebben de hele week vrij genomen, zodat we gezellig allemaal aan de koffie zaten. ’s Morgens is er niemand geweest. Nog wat foto’s gemaakt van de tuin met de honden.

’s Middags heb ik van half een tot kwart over drie op bed gelegen. Steve was inmiddels geweest. Ray en Sandra en de moeder van Sandra waren er nog toen ik uit bed kwam. Pauline kwam ook nog en ging om een uur of acht weer weg, Martin en Frans hebben haar weggebracht. Om kwart voor acht ben ik naar bed gegaan. De jongens zijn gaan bowlen en toen nog naar de film gegaan.

Dinsdag 20 april 2004.

Het zonnetje schijnt, maar het is koud. Dit is het uitzicht vanuit de kamer.

We zijn thuis en Frans legt uit aan Joanne en Martin hoe de nieuwe digitale camera werkt en installeert het programma wat daarbij hoort in de computer. Wat gelezen. Het gaat wat beter.

Woensdag 21 april 2004.

Vandaag is het koud met af en toe het zonnetje en ook regen, zo af en toe. Om elf uur gaan we naar Meadow Hall en daar drinken we koffie. Ik koop ook nog een shawl en 2 kaarten voor de kleinkinderen. Om twee uur gaan we weer naar huis. Ik ben moe en ga na een sandwich gegeten te hebben naar bed.

’s Avonds komen Michel, Fiona, Georgia en de vader van Michel, Dennis geheten, op bezoek. We zien het trouwfotoalbum van Fiona en Michel. Heel leuk. Ze blijven niet lang want Georgia moet naar bed.

Donderdag 22 april 2004.

Lekker scrambled eg gegeten. Om elf uur gaan we, nadat we de kaarten voor Levi en Kim gepost hebben naar Ray en Sandra. Bij de rode auto op de foto is het postkantoor. De foto is genomen vanuit de kamer.

Bij Ray en Sandra gezellig koffie gedronken met een normaal koekje erbij. Gelukkig worden we niet overladen met eten. In Stocksbridge in de Coöp  nog zeezout voor de molen gekocht. Daarna nog even langs Pauline gereden om afscheid te nemen met een kopje koffie erbij. Neil kwam ook nog naar huis. Daarna naar huis. Ik naar bed en Frans achter de computer. Het is zonnig en het wordt iets  anders dan hier, maar ook erg lekker. Natuurlijk was er ook patat bij.

Om half tien nog even mee geweest naar de Pub, maar Jodie belde dat Joanne nog geen brood voor haar had klaargemaakt. Ze gaat morgen met haar school een weekend naar Londen, dus die was erg opgewonden.

Dit is de woonkamer.

We zijn dus (Joanne en ik) om tien uur weer naar huis gegaan. Lang zat voor mij. Lekker naar bed. Hoe laat de heren thuis kwamen weet ik niet meer. Ook Liam en Jorrit waren gezellig in de Pub.

Vrijdag 23 april 2004.

De laatste dag al weer. Heerlijk begonnen met een Engels ontbijt, gebakken spek op wit brood. Het weer is goed. Het zonnetje schijnt. Het belooft een mooie dag te worden. We hebben lekker in het zonnetje in de tuin gezeten. We zaten op de bovenste rand en keken over het huis heen tegen de heuvels in de verte aan.

Om een uur een sandwich gegeten en daarna naar de school van Jodie om ze uit te zwaaien. Om drie uur vertrokken we. Dat was weer een heel emotioneel gebeuren.

We rijden op ons gemak naar de boot in Hull, waar we moeten wachten tot vijf uur om de boot op te mogen. Daarna gaan we buiten op het dek naar de avondzon zitten kijken.

Ook naar het laden van de vrachtauto’s.

        Dit is de brug over de rivier De Humber.

Het was lekker op het dek. Daarna gaan eten. Op tijd naar bed gegaan en Frans en Jorrit nog even rondgekeken. De volgende morgen om kwart voor acht gingen we de boot af en om kwart over negen waren we weer thuis. Het was voor mij een vermoeiende reis, maar toch zijn we blij dat we er even uit geweest zijn.

De hartelijkheid en gastvrijheid van de familie Fawcett was weer hartverwarmend.

ΩΩΩΩΩ