Engeland 2001 herfst

Vakantie van 20 oktober t/m 27 oktober 2001

 

Zaterdag 20 oktober 2001.

Omdat we om twee uur al gereed stonden zijn we maar in de auto gestapt. Om kwart over drie waren we in de haven van Europoort en zijn gelijk ingecheckt. In de wachtruimte koffie gedronken en om half vijf weer naar de auto gegaan. Al gauw konden we de boot op.

Het is een oude maar goed onderhouden boot. Omdat we wilden weten wat normaal betaald wordt voor deze overtocht namen we een folder van P&O mee. Als we geen korting van de British Carclub hadden zouden we fl.2.150,= moeten betalen. Nou, dat scheelt toch de helft.

Onze hut heeft een toilet en douche. Zien er ook netjes uit. Het is nu zes uur en er komt steeds meer bewolking. Om half zeven gaan We Varen. We hebben wat te drink en genomen en pakken wat te lezen. Straks gaan we eten. Nou , het eten was heerlijk. Na het eten ergens vlakbij onze hut in een grote ruimte een bank genomen en daar wat gelezen. Toen wat te drinken gepakt in de Clipperbar. Door speelde iemand op een gitaar en zong gezellige liedjes. Nog even buiten gekeken, maar het was pikkedonker. Om half elf naar onze hut. Af en toe wat rumoer van jongelui die naar bed gingen, maar verder goed geslapen.

Zondag 21 oktober 2001.

Om zes uur werd rond geroepen dat het ontbijt klaar stond. Weer erg uitgebreid. Om kwart over zeven waren we klaar en moesten tot acht uur wachten om van de boot af te gaan. Hij lag inmiddels al een poosje in de haven. Het regende behoorlijk. We hadden een blik op het havengebouw van Hull.

 

Om kwart over tien waren we bij Martin. Joanne was met Jodie naar een danswedstrijd. Gezellig koffie gedronken en bijgepraat. Zondagmiddag naar Pauline en Frank. Heerlijk gegeten Neil was er en Steve met zijn vriendin Lynn. We hebben voor het eerst kennis met haar gemaakt. Aardige vrouw. Het was heel gezellig en daardoor was de dag weer snel om.

 

Maandag 22 oktober 2001.

Martin was vrij en we hadden afgesproken dat we naar “Magna” zouden gaan. Dat is een museum over de wetenschap en de staalindustrie in Sheffield, maar toen we door aankwamen was het zo druk dat we ter plekke besloten om naar een bowlingbaan te gaan. Daar was het ook druk, maar daar hebben we vast afgesproken voor kwart voor drie. Tot half drie in Meadow Hall geweest. Het bowlen was leuk. Martin won. Daarna naar huis en koffiegedronken. Nog een foto gemaakt van de honden Bess en Lucy en Jorrit die met Jody een computerspelletje deed.

 

 

 

 

 

 

 

De avond lekker gekletst en Joanne en ik op tijd naar bed. De heren als vanouds lekker zitten bomen.

Dinsdag 23 October 2001.

’s Morgens lekker thuis gebleven en om één uur naar Ray en Sandra. Die hebben een heel knus bungalowtje gekocht (twee onder één kap) in Deepcar, een voorstadje van Sheffield. Daar heerlijk geluncht.

De jongens bleven thuis voetballen en Jody en een vriendinnetje zijn met ons mee gegaan. Verder een heerlijk rustige dag.

Woensdag 24 oktober 2001.

 

 

 

 

 

 

Vandaag zijn we met Frank en Pauline naar het Trammuseum in Crich geweest. Dat ligt tussen Matlock Bath en Riply. Dat was leuk, vooral voor Frank en Pauline, omdat ze de laatste tram zagen die in Sheffield heeft gereden in 1962. Vanaf die tijd tot vijf jaar geleden had Sheffield geen tram meer.

Nu heeft Sheffield de Supertram. Ook Pauline zag daar trams die in Birmingham (haar woonplaats voor ze met Frank trouwde) gereden hadden. In het museumcafé hebben we heerlijk geluncht. Ook hebben we nog een tramritje gemaakt.

 

 

Heel apart was dat je de leuning van alle stoelen kon omzetten, zodat je met je neus de andere kant op keek. Veel oude trams in de remise. Ook een tram die in Den Haag heeft  gereden. Weer heerlijk gegeten bij Joanne. De jongens zijn vanavond naar een voetbalwedstrijd van Sheffield-Wednesday tegen BarnsIey geweest . Sheffield heef t gewonnen. Jorrit zei dat hij genoot van de sfeer in het stadion. Hij had de avond van zijn leven. Frans en ik hebben nog een ommetje gemaakt en vonden bij terugkomst een pakket kranten en ander foldermateriaal bij de deur. Het was de bedoeling dat de jongens dat in elkaar zouden leggen, maar die waren naar het voetballen.

Toen hebben we alles naar binnen gesleept en alle folders in elkaar gelegd. Met z’n allen om de keukentafel. Het was heel gezellig en we waren snel klaar. Fiona kwam ook nog even langs en Rebecca (haar dochter) mocht blijven slapen.

Donderdag 25 oktober 2001.

Vandaag heeft Martin weer een vrije dag en gaan we met z’n allen, dus ook met Frank en Rebecca, naar “Magna”.

Er stond weer een vreselijke rij wachtenden, maar het ging nogal vlug. We hebben het er maar op gewaagd. Voor kinderen zoals Jody en Rebecca is er veel te doen, maar voor jongens, zoals Kiran, Liam en Jorrit valt het wat tegen. Frank en Frans liepen te genieten. Frank heeft in de staalindustrie gewerkt en Frans ook (op Werkspoor). Veel gezien.

 

 

 

 

 

 

 

Daarna naar de K.F.C.(Kentucky Fried Chicken). Dat is een soort McDonalds maar dan alleen kipproducten. Toen we thuis kwamen hebben alle mannen geholpen met het rondbrengen van de folders en de kranten. Frans heeft het wagentje met kranten geduwd en werd op straat aangesproken door een oude vrouw, die vroeg of hij de baas was. Natuurlijk.!!!! Martin hield nog een tuinhekje in zijn handen, dus hilariteit genoeg. De jongens hebben voor vanavond een film gehuurd.

Vrijdag 26 oktober 2001.

Martin heeft weer vrij genomen en we zouden met hen en met Frank en Pauline naar York gaan. Helaas belde Pauline af , omdat Frank die nacht ziek geworden was. Het regende flink. Tijdens het ontbijt raakten we behoorlijk aan de praat, zodat het later werd dan we gepland hadden om naar York te gaan. Toen kwamen we onderweg bij Doncaster nog in de file en besloten we maar om in Doncaster te blijven. Frans zei al dan hebben we een reden om nog een keer terug te komen en naar York te gaan. Het bleef maar regenen. Ik heb er nog een leuke winterjas gekocht. Beige, met een geruite capuchon en das erbij. Om kwart over vijf waren we thuis. Joanne snel aan het eten begonnen. Vanavond komen Ray en Sandra en hopelijk Frank en Pauline ook nog om gedag te zeggen. Om kwart voor acht stoppen Ray en Sandra binnen en brengen voor ons een fles whisky en een aromatische kaars mee. Heel leuk. Later komen Frank en Pauline ook nog. Heel gezellig geworden. Veel gekletst en voor we het wisten was het kwart over een. Toen hebben we er maar een eind aan gemaakt. Om tien over half twee ging het licht uit.

Zaterdag 27 oktober 2001.

Vanmorgen om half tien aan het ontbijt. Het meeste al ingepakt. Nog een pakket bloembollen aan Joanne gegeven voor de nieuwe voortuin. Daarna naar Morrissons voor mint, mosterd, custard , thee en appelgebak. Ook een mintplantje voor in de tuin gekocht. Daarna thuis koffie gedronken. Toen kwam Frank ook nog om gedag te zeggen. Nog een laatste broodje tonijn verorberd en om twee uur was het afscheid door. Natuurlijk kwamen de traantjes weer. Jody was gisteren al van slag en huilde al omdat we weer weggingen.

Haar vriendinnetje heeft nog een foto van ons allemaal genomen bij de nieuwe voordeur.

Daarna was het echt voorbij. We reden zonder problemen naar de boot en waren daar in een uur en drie kwartier. Nog drie kwartier gewacht op het inschepen en toen aan boord.

Het was erg rustig. Weer heerlijk gegeten. Daarna in de Clipperbar lekker gelezen en onder het genot van levende gitaarmuziek en zang genoten van de laatste vakantieavond. Het was een rustige, maar gezellige vakantie en we hebben mogen genieten van de gulle gastvrijheid van het hele gezin Fawcett.