Engeland 2005 zomer

 

Engeland zomervakantie van 13 juli t/m. 21 juli 2005.

Woensdag 13 juli 2005.

We vertrekken thuis om half vier en zijn om ± half vijf in de haven van Europoort. Om vijf uur zijn we op de boot. Daar eten we om zeven uur. We eten heerlijk. Eerst zitten we nog wat in de zon op het Sundeck. Na het eten is het te koud om nog buiten te zitten. We nemen nog een wijntje en een bier en gaan om half tien naar onze hut. We slapen goed.

 

Donderdag 14 juli 2005

Om tien voor acht gaan we na een heerlijk ontbijt van boord. We komen gelijk in een file en zijn om half negen nog bij Hull in de buurt. Dan gaat het beter. We bellen om kwart over negen naar Martin dat we om ± kwart voor tien zullen arriveren. Als we de M 1 opgaan is het weer druk, maar het blijft rijden.

Als we aankomen worden we verwelkomd door iedereen en de koffie staat klaar. We lopen door het huis en zien wat er allemaal weer is gedaan. Dan gaan we buiten de koffie opdrinken. We zitten heerlijk in de tuin en praten eerst even bij.

Tussen de middag eten we buiten een sandwich en genieten nog steeds van het mooie weer en de aparte tuin. Na het avondeten maken we een wandeling langs de rivier de Loxley met de twee honden. Die genieten van een zwempartij in de toch behoorlijk stromende rivier. Later zitten we de hele avond lekker buiten.

Vrijdag 15 juli 2005

We staan op met heerlijk weer. Iets koeler dan gisteren. Martin gaat eerst even naar zijn werk en is om half twaalf weer thuis. Dan brengt hij Kieran naar een feestje en dan gaan wij naar Bakewell. Een prachtige route. Bakewell is erg veranderd. Waar eerst de schapenmarkt was zijn nu huizen gebouwd. We blijven even kijken bij de eenden op een eilandje in de rivier en de grote forellen in het ondiepe water.

We winkelen wat en ik koop voor Joanne en voor mij ieder een hand- en theedoek van Bakewell. Dan drinken we in de Courtyard een kopje koffie met een Bakewell-pudding. We zitten daar heerlijk in de zon.

Dan rijden we nog even door naar Castleton, waar Martin op dit ogenblik aan het werk is in een paar nieuwe woningen. Die wil hij ons even laten zien.

Als we thuis komen maakt Joanne weer een heerlijk maal klaar. Een Mexicaanse rol (wrap) met kip en paprika, rijst en sla erbij. Heerlijk. Na het eten zitten we weer buiten. Het is wel kouder dan gisteravond. Joanne en ik gaan om elf uur naar bed en de mannen praten binnen nog even verder.

 

Zaterdag 16 juli 2005

Vandaag begint weer wat kouder. Joanne moet Jodie naar dansles brengen en ze denkt dat het beter is dat we samen wat gaan doen. Ze denkt dat de stad Sheffield wel leuk voor ons is. Dat gaan we dan ook doen. Als we om half twaalf Sheffield in lopen is het nog wat fris zonder vest, maar als we een poosje lopen is het lekker.

Sheffield ziet er veel anders uit dan in de herfst. Het is er nu veel gezelliger. Terrasjes op straat en veel bloemen overal. Gezellige winkelstraten. We drinken bij Marks & Spencers koffie en ik koop daar nog een blouse. We lopen nog even de kerk in en maken een paar foto’s.

Dan lopen we verder en komen bij het Lyceum waar Jodie met Kerst gedanst heeft.

Ook bezoeken we de wintertuin achter de Townhall. Om vier uur zijn we weer terug en zitten heerlijk boven in de tuin. We eten weer buiten. We eten zalm. Joanne kookt echt heerlijk.

Vanavond gaan we om half acht naar Ray en Sandra. Daar drinken we koffie met gebak. We praten gezellig en maken grappen. Leuke avond. We laten de foto’s zien van al onze kleinkinderen. Om kwart over elf gaan we naar huis en na aankomst daar om twaalf uur gaan we gelijk naar bed na een leuke dag.

Zondag 17 juli 2005
Het is prachtig weer en we ontbijten buiten met scrambled eggs. Heerlijk. We relaxen heerlijk in de tuin en vanmiddag om drie uur gaan we naar Pauline. Daar worden we weer heel vriendelijk ontvangen. We praten wat en eten weer heerlijk. Ze heeft weer van alles en nog wat op tafel staan.

Dan drinken we nog wat en om tien uur gaan we naar huis en zitten nog even buiten om af te koelen, want het was erg warm binnen vandaag.

Maandag 18 juli 2005
Vandaag is het weer zonnig. We gaan om negen uur naar York. Daar lopen we wat rond en genieten van de prachtige geveltjes. We drinken koffie in de tuin achter een cafeetje. We eten wat in een eetgelegenheid bij Browns. Dat is een soort V & D.

We kijken daarna nog even verder en drinken nog een luxe kopje koffie en thee bij Betty’s tearoom. Het is er heel druk. We staan in de rij om binnen te komen.

Eigenlijk was het niet beter dan elders. Het personeel was niet vriendelijk, maar het is de bekendste tearoom van York. Daarna lopen we naar de auto buiten de stadsmuur en rijden in anderhalf uur naar huis. We brengen de avond verder binnen door. Frans en ik maken na het eten nog een wandeling.

Dinsdag 19 juli 2005
Vandaag gaan we naar Meadow Hall. Lekker rondgekeken en boven wat gegeten. Daarna gaan we nog even inkopen doen voor thuis bij de supermarkt. We willen nog thee en mintsaus meenemen naar huis. Het is bewolkt en af en toe regent het.

’s Avonds komen Ray, Sandra, Pauline, Fiona en Michel met twee kinderen nog langs om afscheid te nemen. Het is weer een gezellige avond.

Woensdag 20 juli 2005
Ja, vandaag is het weer afscheid nemen. We rijden nog even naar Pauline en eten daarna nog een sandwich en vertrekken om ± half twee richting Hull, na de familie heel hartelijk te hebben bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid.

We komen vrij vroeg in Hull aan en gaan nog even de stad verkennen. We lopen het winkelcentrum in en kijken er even rond. Dan lopen we nog even naar buiten en kopen in de winkelstraat nog even iets voor Levi en Kim. Levi natuurlijk een auto en Kim een beer als rugzak. Daarna stappen we weer in de auto en rijden naar de boot. Daar kunnen we weer snel op en eten weer heerlijk. We zitten nog even in het café en gaan weer op tijd naar bed.

Donderdag 21 juli 2005
We zijn om acht uur na een heerlijk ontbijt van de boot af en zijn om half tien thuis. Daar staat Jorrit al bepakt en bezakt, want die gaat vandaag met vrienden veertien dagen naar Kroatië. Om half elf komt de auto voorrijden en wordt de bagage ingeladen. We zwaaien ze na en hopen dat ze na een voorspoedige reis weer gezond thuis komen. Dan gaan wij uitpakken en nagenieten van de heerlijke week in Engeland.