Hamas: ’50 doden bij het grenshek behoorden bij ons’

 
 
Terwijl velen over de hele wereld geloven, dat de 62 mensen die bij rellen in Gaza zijn gedood, vreedzame demonstranten waren, heeft Hamas woensdag zelf de waarheid over de identiteit van de slachtoffers aan het licht gebracht.Salah Bardawil, een hoge ambtenaar van Hamas, zei in een interview met de Palestijnse media, dat vijftig van de mensen die maandag bij de onlusten aan de grens met Gaza omkwamen, leden van Hamas waren, die als martelaar is omgekomen.

Hamas verwerpt medische hulp uit Israël
Intussen werd dinsdag de grensovergang Kerem Shalom heropend, hoewel deze tijdens de gewelddadige protesten drie keer in brand was gestoken, waardoor ernstige schade aan gasleidingen en brandstoftanks was ontstaan.

Vreemd genoeg stond Hamas niet toe dat Israëlische legertrucks essentiële medische apparatuur naar de Gazastrook brachten. Israëlische vrachtwagens keerden terug naar Israël, zes vrachtwagens van UNICEF en de Palestijnse Autoriteit mochten tijdens de overgang door Gaza.

De medische zorg uit Israël was bedoeld om de ziekenhuizen in de Gazastrook te helpen, die het hoge aantal gewonden niet aankunnen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

 
  •