Engeland 2002 herfst I

Vakantie van 18 oktober t/m 26 oktober 2002.

Vrijdag 18 oktober 2002.

Vertrokken om half drie nadat we Ingrid nog een keert je gebeld hebben. Zij heeft nog niets gehoord van de arts. Om kwart over drie belde ze dat ze naar het ziekenhuis moest voor een CTG. Als dat niet goed zou zijn moet ze aan het infuus om de weeën te remmen. We zitten in tweestrijd en wachten nog maar even af. Om kwart over zes belt Ingrid dat alles redelijk goed is en dat we gauw de boot op moeten gaan. Als ze weeën krijgt proberen ze dat met tabletten en infuus te stoppen. Een pak van ons hart dat ze weer naar huis kon. We rijden de boot op en ervaren dat deze een stuk groter en luxer is dan alle andere boten die we gehad hebben. Prachtig nieuw. Alleen de hutten zijn iets kleiner. Om kwart voor zeven gaan we eten en het blijkt dat het geen gek idee is, want als wij klaar zijn staat er een rij te wachten. Daarna drinken we nog wat en gaan op tijd naar bed.

Zaterdag 19 oktober 2002.

Lekker Engels ontbijtje gehad en om kwart voor acht konden we de boot of.

 

We lazen dat de boot 215 m. lang en 31 m. breed is. Er zijn 535 hutten en er kunnen 245 auto’s en 400 vrachtwagens op. Immens groot.

 

 

Het is mooi weer als we de Humberbridge overgaan, waar we £ 2,50 tol voor moeten betalen. We zien dat er gestrooid is en ook dat het gras langs de weg wit is, dus het heeft gevroren. We zijn zo vroeg van de boot, plus dat we een andere route hebben genomen, dat we om tien voor half tien bij Martin en Joanne zijn. Ze zijn natuurlijk nog niet klaar, maar ontvangen ons niet minder hartelijk. Eerst een kopje koffie en bijpraten . Ze zijn heel belangstellend naar Ingrid en natuurlijk ook Monique. Daarna ben ik met Joanne Jodie weg gaan brengen naar donsles en haalt Joanne een kaartje op voor Jorrit voor de wedstrijd van Sheffield Wednesday, die vanmiddag gespeeld wordt. Daarna chicken in the bun gegeten, dat is een broodje kip met sla. Lekker fris. Toen een fikse wandeling gemaakt in Loxley valley. Prachtig hier. Daarna een heerlijke meat pie gegeten, met kool en spruitjes. Een vruchtengelei toe of cake. Ook dat is lekker. Frans belde nog met Ingrid en het ging redelijk. Om kwart over negen (kwart over tien Ned. tijd) hield ik het niet langer op. Frans kwam om half twaalf.

Zondag 20 oktober 2002.

Om kwart over negen opgestaan. Ingrid gebeld en daar gaat het niet lekker. Ze heeft veel harde buiken gehad. We beloven dat we terugbellen om één uur als de verloskundige geweest is. Op dat moment lopen we in Meadow Hall (hell). Alles is weer rustig bij haar. Gelukkig. Na Meadow Hall gaan we even naar huis en brengen het vriendinnetje van Jodie thuis. Dan frissen we ons op en gaan om drie uur naar Frank en Pauline. Daar staat alles al weer gereed voor een heerlijke maaltijd. We eten weer heerlijk en blijven daarna nog tot half tien zitten kletsen. Neil is er ook en vertelt over Afghanistan, waar hij net vandaan komt. Frank brengt de jongens na het eten al naar huis, want zij vervelen zich. Om tien uur zijn we thuis en ik wacht niet zo lang meer met naar bed gaan. Frans en Martin kletsen nog anderhalf uur door.

Maandag 21 oktober 2002.

Gisteravond is het gaan regenen en vandaag is het miezerig en mistig weer. Frank komt om elf uur en Martin is ook vrij. We gaan iets doen in de buurt van  Sheffield. Ingrid belde dat ze weer vruchtwater heeft verloren. Vanmiddag moet ze weer voor een echo en geeft ons dan weer een seintje. We zijn met Frank naar “Millennium Art” in Sheffield geweest. Dat is in het oude centrum, vlakbij het stadhuis. Daar zijn verschillende kunsten te zien. De natuur en kunst, overgaand in elkaar. Patchwork handwerk in verschillende stijlen en metaalwerk uit Sheffield van vroeger tot nu. Prachtige zilveren tafels en kandelaars, messen, scharen e.d. Prachtig om te zien. Gegeten (een ploughmans lunch) in het café daar.

Daarna bij Pauline koffie gedronken.

Om kwart over vijf terug, waar Joanne het eten bijna klaar had. Heerlijke zondags maaltijd (op maandag). Daarna in de lounge gezeten en een oude film van de kinderen gekeken. Heel leuk. Liam kreeg om negen uur zijn eerste rijles en kwam heel enthousiast terug. Om kwart voor elf ging ik naar bed en Frans natuurlijk weer een stuk later.

Dinsdag 22 oktober 2002.

Om half negen opgestaan en om negen uur aan tafel. Vandaag gaan we naar Gainsborough, naar een antiekmarkt. We waren daar om ongeveer half twaalf en hebben daar rondgelopen tot kwart over vier. Veel oude troep gezien, maar ook veel mooie dingen. Onze Chinese vaas (met hals) stond daar ook voor £ 2,=. Daar heerlijk gegeten in een klein cafeetje. Toen naar huis. We waren met Joanne, Martin, Frank, Pauline, Jorrit en ik. Vanavond gaan we naar Fiona en Michel, waar we veel problemen over Mark (haar ex) hoorden.

 

Ze wonen in een klein rijtjeshuis, vlakbij het voetbalstadion. Typisch Engels straatje.

Daarna naar huis. De jongens zouden gaan snookeren. Achteraf bleek dat ze naar de film waren. Martin heeft ze opgehaald.

Woensdag 23 oktober 2002.

Vanmorgen regent het weer. Met Ingrid gaat het goed. Alles rustig. We gaan tegen tien uur met Frank en Pauline naar Eden Camp bij Scarborough (Hampton). Daar is een kamp waar Roemenen, Italianen en Duitsers gevangen zaten. Die barakken zijn allemaal ingericht met attributen uit de oorlog. Ook over de eerste wereldoorlog en alle andere latere oorlogen, waarbij Engeland betrokken was, kon je iets vinden. Ook was er een theater, waar we met z’n allen “We ‘ll meet again van Vera Lynn gezongen hebben. Je kon daar ook goed eten. Wel erg druk. Om half vijf naar huis. We hadden wel een erg koude dag met 5° en een erg koude wind, maar droog. Toen we in de auto zaten begon het te regenen. Onderweg nog een flinke file gehad bij Wakefield. Er was een vrachtauto geschaard, waarbij personenauto’s betrokken waren. Bij Frank en Pauline Fish and chips gegeten. Neil was er ook. Gezellig. Om tien uur gingen we naar huis en we hadden weer een mooie dag. Om kwart voor elf ging ik naar bed. Joanne ook en de mannen natuurlijk weer lekker gekletst. Jorrit vermaakte zich met Liam en Kieran nog achter de computer en heeft nog naar een film gekeken. Ook hebben ze nog gebowld vandaag.

Donderdag 24 oktober 2002.

Vandaag een rustige dag. Met Ingrid gaat het goed. Joanne gaat vandaag voor het eerst naar haar nieuwe job. Dat is in een card- en giftshop. Ik ben benieuwd wat we horen vanavond. Martin heeft de hele week vrij, maar moet ondertussen nog veel regelen voor zijn werk. Vandaag gaat hij met ons op stap. Ik weet nog niet waarheen. We gaan naar Meadow Hall om nog wat boodschappen te doen. Een kaart voor Swen en Monique gekocht en een cadeautje voor Sandra. Op tijd terug. Een lekkere wandeling gemaakt. Het zonnetje scheen heerlijk. Gelijk de kaart gepost. ‘k Ben benieuwd wanneer hij aankomt. Die van Ingrid is maandagavond kwart over vijf gepost en was woensdag morgen al bij Ingrid. Martin ging Joanne ophalen en die kwam thuis met het verhaal dat ze vrijdag en zaterdag ook moet werken. De collega’s waren niet erg vriendelijk. Ik weet niet wat ze gaat doen, maar ze denkt er over om niet meer te gaan. Vanavond gaan we naar Ray en Sandra. Daar zijn ook Fiona en Michel met Georgia. Erg gezellig. Frans kreeg een boek over Engelse plaatsen en ik iets met geurtjes van aromatherapie. Leuk. Lekker op tijd naar bed. Frans en Jorrit veel later.

Vrijdag 25 oktober 2002.

Het regent als we opstaan. Vandaag willen we naar Hull, naar “The Deep”, een zeeaquarium. Omdat het pijpenstelen regent besluiten we om niet zo’n eind te rijden, want het verkeer is dan ook een ramp. We doen rustig aan. We drinken thuis koffie en horen dan dat Ingrid net terug is uit het ziekenhuis. Ze blijkt een bloeding te hebben die met de placenta te maken heeft, maar het wordt niet erger. Dus maar terug naar huis. In de loop van de middag seint ze door dat het bloeden gestopt is. Gelukkig maar. We maken een afspraak om te gaan bowlen voor tien over één. Daarna eten bij de Burger King. De jongens gaan naar de film en wij winkelen nog wat, vlakbij Meadow Hall. Daar vind je computerzaken en een handwerkzaak, zo groot als ik nog nooit heb gezien. Leuk om te weten. Alle soorten handwerk artikelen kun je hier kopen.

      

Na het bowlen naar huis. Heerlijk Chili con carne gegeten en om acht uur staan Ray en Sandra op de stoep. Daarna komen Frank en Pauline en Fiona met Georgia binnen. Fiona heeft een te laag bod uitgebracht op een huis dat ze graag wilde, dus dat gaat niet door. Joanne en Fiona zijn nog naar een huis hier in de buurt gaan kijken om een brochure op te halen. Zo gaat dat hier. Daar staat een prijs bij, maar dat is de laagste prijs. Daarop gaat iedereen bieden die interesse heeft. Na een bepaalde tijd is de biedtijd voorbij en kun je een eindbod doen. Een heel gezellige avond gehad. Om half twee gaat iedereen naar huis, behalve Fiona en Georgia, die gingen eerder. Het waait en regent hard als de visite weggaat, dus dat belooft morgen wat.

Zaterdag 26 oktober 2002.

Laat opgestaan. Het is op dit moment droog en de zon schijnt. Ingrid seinde dat het wat rustiger leekte worden in haar buik. Het weer is niet rustig. Om half elf ontbijten we met ei en gebakken spek. Daarna heerlijk getutterd. Frans heeft samen met Martin nog geholpen kranten rond te brengen voor Kieran. (Ingrid seinde naar Frans of zijn telefoon kapot was, want ze had nog niets terug gehoord). Om half vier kwamen Frank en Pauline nog en hebben we met z’n allen nog koffie gedronken. Daarna kwam het afscheid tegen vijven en was het weer een moeilijk moment voor iedereen. Zelfs Pauline stond met tranen in haar ogen. Na een voorspoedige reis waren we om kwart over zes in de haven van Hull. Om kwart voor zeven gingen we eten. Tijdens het eten seinde Ingrid en wenste ons een “goede nacht”, nadat ze vertelde dat het windkracht 7 zou worden. Om half negen naar de hut gegaan en Jorrit en ik een pilletje tegen zeeziekte genomen. Daarna nog even over de boot gewandeld en wat gedronken in de bar. Daar werd gezellige muziek uit de jaren 80 ten gehore gebracht. Om elf uur naar bed. We hebben niet veel last van de storm gehad. Wel schommelt de boot iets meer dan op de heenweg.

Zondag 27 oktober 2002.

Om zes uur worden we gewekt met de boodschap dat het ontbijt weer gereed staat. We hoeven ons horloge niet vooruit te zetten deze keer , omdat het deze nacht wintertijd is geworden in Holland. We gaan om kwart voor zeven heerlijk ontbijten. Als we de boot afrijden merken we pas hoeveel wind er staat. Je voelt de wind rukken aan de auto. We gaan binnendoor en zien onderweg veel afgewaaide takken liggen. Om half tien zitten we bij Ingrid en Edwin en is gelukkig daar alles nog rustig.

Een fijne vakantie gehad.