2006 Reutum voorjaar

Familieweek 10 t/m 17 maart. 

Vrijdag 10 maart

Vertrek om tien voor een uit Benschop met volle bepakking. Om kwart voor drie arriveren we op camping de Molenhof , waar de ontvangst niet gelijk vriendelijk is. De kinderstoelen staan er niet zoals beloofd en er wordt ook geen medewerking verleend om eventueel (bij ziekte van de kinderen) een wasmachine te mogen gebruiken.

Dan gaan we naar ons huis en dat ziet er erg leuk uit. We zetten de verwarming omhoog en pakken de auto uit. We geven alles een plaatsje en maken de bedden vast op.

Dan genieten we nog even van onze rust met een kopje koffie en een wijntje. Ingrid en Edwin bellen om vijf uur dat ze net vertrokken zijn. Wij zorgen dat we om zeven uur de macaroni klaar hebben. Als ze er zijn worden eerst de kleintjes op bed gelegd en dan eten we.

Om kwart over negen arriveren Swen, Monique, Kim, Lars en Jorrit.

De kinderen gaan gelijk naar bed en wij drinken koffie. Gezellig de avond doorgebracht.

Zaterdag 11 maart

De drie waren vannacht aardig in de weer. Het heeft gesneeuwd en het is koud. Vandaag vermaken we ons binnen. Geen zin om ergens heen te gaan.

’s Middags gaan we nog even een frisse neus halen en gaan Kim en Levi nog even op de glijbaan. Het is een hele drukte met zes kleintjes die alle kanten opgaan.

Vanavond eten we aardappels met erwten en wortelen en hamlappen.

Iedereen is moe en gaat op tijd naar bed.

Zondag 12 maart

De drie zijn weer bezig geweest vannacht. We gaan zwemmen in het Aquadrome in Enschede. De kleintjes genieten en zijn niet bang voor water.

We eten erwtensoep en vinden het toch lekker ondanks dat het uit blik komt.

Na het eten komen de laptops weer tevoorschijn en wordt er de hele avond weer gecomputerd.

Maandag 13 maart

Vandaag is het lekker zonnig weer maar wel koud. We gaan even naar Bad Bentheim en lopen naar het kasteel. Daar drinken we een kopje koffie. Verder is er niet veel winkelplezier.

We stappen weer in de auto en gaan naar Oldenzaal. Daar is een overdekt winkelcentrum en dat is toch aangenamer.

We eten een broodje en drinken wat bij de Hema. We hebben flink bekijks met zoveel kinderen. Daarna gaat iedereen terug naar huis en doen wij nog boodschappen bij de Plus in Weerselo. We eten spinazie, bruine bonen en een schnitzel erbij. Slagroom op het toetje en we eten weer lekker. Als we eten liggen de vijf kleinsten al op bed en eten Levi en Kim met ons mee. Levi spuugt nog voor het eten en gaat dan naar bed. Hopelijk is hij morgen weer beter.

Rens slaapt bij ons en houdt Frans 2 uur wakker, maar hij huilt niet.

Dinsdag 14 maart

Vandaag houden we weer een rustige dag. Levi moet eerst even bijkomen.

We vermaken ons in ons huis en doen nog even boodschappen bij de Plus en de slijterij.

Monique en ik gaan met Kim even over de camping alle glijbanen proberen.

Het zonnetje is lekker en weinig wind. Wel koud nog. We eten pannenkoeken vanavond. Met drie pakken bakmeel komen we een heel eind. Lekker kaas en spekpannenkoeken erbij. Heerlijk zo’n groot gasfornuis.

Na het eten willen we thee zetten en dan lekt de waterkoker als een theezeef. Dan de ouderwetse waterketel geprobeerd en die lekt ook.

Alle kinderen gaan rustig slapen en wij hebben een rustige avond.

Levi zegt onder het eten even tegen Kim dat ze op haar billen moet zitten en moet luisteren. Iedereen ligt in een deuk. Prachtig. Opa en oma genieten met volle teugen.

Woensdag 15 maart

Vandaag willen we weer even weg maar het is erg koud en winderig. Eerst gaan de kleintjes nog naar bed en Levi slaapt ook nog lekker.

Na het middageten vertrekken we naar Hengelo. Daar lopen we wat rond in een winkelcentrum. Het is net te koud om gezellig buiten te wandelen.

Dan gaan we nog even bij de Hema wat drinken en daarna naar V & D waar Ingrid een T-shirt koopt en Monique een paar truitjes voor Kim. We eten een eerst een visje en een worstje op de markt.

Dan is het vijf uur en gaan we terug naar “de vakantie” (zeggen Levi en Kim).

Daar zijn we om kwart over zes en krijgen de kleintjes eten. Frans en ik nemen de bestelling op voor de cafetaria en daar gaan we patat met toebehoren halen.

Vanavond nog twee spelletjes scrabble gespeeld met Monique. De anderen hebben Mastermind gespeeld op de computer. Laat naar bed gegaan.

Donderdag 16 maart

Vannacht zijn de kleintjes van Ingrid weer in de weer geweest. Vanmorgen gaan we naar het ontbijt om elf uur zwemmen in Enschede. Alleen Kim en Levi gaan met hun pappa´s zwemmen en Jorrit gaat mee.

Frans en ik gaan met Ingrid en de drie en Monique en Lars in het café zitten. Daar kunnen we naar de zwemmers kijken.

Om twee uur zijn we terug in ons huisje en maken we nog wat te eten klaar. Dan gaan Frans en ik nog de laatste boodschappen doen.

De middag verder in ons huis doorgebracht. Om half zeven kreeg Monique een telefoontje van haar moeder dat oom Nico overleden is. Goed dat we morgen naar huis gaan.

We zijn vanmiddag bij Antje en Billie geweest. Dat is een restaurant naast de camping. Gevraagd of ze ook meeneemmaaltijden verzorgen. We kregen zelfs een menukaart uit het restaurant mee en we kunnen doorbellen welke gerechten we willen. Om half zeven gebeld dat we om kwart over zeven willen eten. Er wordt netjes gebeld of het wat later mag, want de spareribs moeten uit de diepvries komen. Al met al worden we om tien over half acht gebeld dat het eten klaar is.

Om acht uur zitten we aan tafel en het eten is verrukkelijk. Een hele grote schaal met de diverse stukken vlees, patat, gebakken aardappels en gemengde groenten. Een bak rauwe groente en een bakje met mayonaise. Iedereen heeft heerlijk gegeten.

Daarna de twee oudste kinderen naar bed. Edwin, Jorrit, Monique en ik hebben nog twee spelletjes scrabble gespeeld. Gezellige laatste avond. Afgesproken dat we om negen uur aan het ontbijt zitten.

Vrijdag 17 maart

Het is gelukt. Om tien over negen zitten we aan het ontbijt en is iedereen aangekleed. Het meeste is al ingepakt. Om tien uur zwaaien we Edwin en Ingrid met kinderen, Swen, Monique met kinderen en Jorrit uit. Dan gaan wij nog even door het huis en vertrekken om half elf.

Om half een zijn we na een heel gezellige week weer thuis.