Raket uit de Gazastrook ontploft tegen woonhuis

 
Na een dag van rust werden zondagavond weer raketten vanuit de Gazastrook naar Israël afgevuurd. Een raket raakte de muur van een huis in het district Chof Ashkelon, een tweede raket viel op een binnenplaats niet ver van een huis. Als door een wonder raakte niemand gewond.

Afbeelding: Restanten van de raket die op een open gebied was ontploft (Foto: Woordvoerder van de Israëlische politie)

De bewoners van het huis in het district Chof Ashkelon, dat licht beschadigd was door de raket, waren net teruggekeerd van een bezoek aan het huis van hun grootmoeder, waar ze samen de zesde kaars van Chanoekah hadden aangestoken toen het raketalarm plotseling klonk. Voordat ze hun huis konden betreden, renden ze daarom de schuilplaats in. Daarna hoorden ze een sterke explosie. Een raket was bij de muur van hun huis ontploft. ‘Het was een waar Chanoeka wonder,’ zei de moeder daarna. “Onze auto is kapot door de scherven, met ons gaat het goed. Helaas zijn we aan dergelijke gebeurtenissen gewend.’

De tweede raket landde op een binnenplaats in een naburige stad. Ook hier hadden ze geluk omdat de raket vlakbij een huis neerkwam.
In die nacht klonk nog driemaal het raketalarm, maar de afgevuurde raketten explodeerden echter binnen de Gazastrook.

Als reactie op de raketaanvallen van gisteren viel de Israëlische luchtmacht in de nacht zes doelwitten van Hamas aan in de noordelijke Gazastrook. Hamas wordt door Israël verantwoordelijk gesteld voor alles wat binnen de Gazastrook gebeurt.