Arabische leider: waarom dat gekibbel over Jeruzalem?

De minister van Buitenlandse Zaken van Bachrein suggereerde woensdag, dat het niet veel meer dan een ‘bijzaak’ is wie Jeruzalem bestuurt. De internationale gemeenschap, en met name de Arabische wereld, moet zich er niet door laten afleiden van dringender kwesties, zoals Iran.

Als de verklaring over Jeruzalem van de Amerikaanse president Donald Trump een grote overwinning was voor Israël, dan is het voor de Palestijnen een vergelijkbare overwinning geweest dat ze het grootste deel van de internationale gemeenschap zich publiekelijk tegen deze stap hebben laten verzetten.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemt donderdagmiddag over een resolutie waarin in feite de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door TrUmp wordt veroordeeld.

Maar Bahreins minister van Buitenlandse Zaken Sheikh Khalid Bin Ahmed Al-Khalifa vroeg zich af waarom iedereen zoveel problemen heeft met wat voor een groeiend aantal Arabieren en moslims helemaal niet zo’ n belangrijk onderwerp is. Vooral wanneer dit alleen maar Trump zal ergeren en de Amerikaanse hulp bij het bestrijden van de echte dreigingen in het Midden-Oosten in gevaar brengt.