Normalisering relatie met Israël is ’tegen de islam’

De Raad van religieuze geleerden en docenten van Beit Al-Mukdas (het Tempelberg-complex) in Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël, of ‘bezetting’, zoals Israël in de verklaring van de Raad werd genoemd.Afbeelding: De Koran (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Voorzitter van deze Raad is sjeik Ekrima Sabri, die tevens de imam van de Al-Aqsa moskee is. Sabri, die nog door Yasser Arafat werd genoemd, had de zelfmoordaanslagen en aanvallen op burgers tijdens de tweede Intifada legitiem verklaard.

In een recente verklaring zei de Raad dat normalisering van de betrekkingen met Israël zou afwijken van de Arabische en islamitische normen en werd gezien als steun aan de bezetting.
Er werd ook gezegd dat ‘Palestina’ altijd de indringers had ‘uitgespuugd’, net zoals een gezond lichaam een ziekte zou afweren. De oplossing voor het probleem van de bezetting zou zijn hen uit het beloofde en heilige land te verwijderen.
Elke normalisering met Israël is verboden door de sharia-wetgeving. Iedereen die een normale relatie met Israël heeft, wordt als zondaar beschouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.