Hamas laat Gaza-betogers de nazi-vlag voeren

In de meeste westerse staten wordt een demonstratie met nazi-symbolen nauwelijks een ‘vreedzame’ demonstratie genoemd (de nazi-agenda is allesbehalve vreedzaam). Waarom gebruiken de internationale reguliere media dergelijke woorden in hun berichten over de demonstraties langs de grens van de Gazastrook?Vergeet de duizenden brandende banden, het geluid van rondvliegende stenen en molotovcocktails, en het nauwelijks vermelde gebruik van vuurwapens en explosieven. Het feit dat tijdens de rellen van vrijdag een vlag met het hakenkruis werd gezwaaid, moet ons allemaal duidelijk maken wat voor soort ‘vreedzame demonstraties’ dit zijn.

Premier Benjamin Netanyahu maakte het duidelijk: ‘Ik neem mijn hoed af voor de soldaten die ons beschermen tegen degenen die doen alsof ze over mensenrechten praten terwijl ze een nazi-vlag voeren. Hier is de naakte waarheid. Zij spreken over mensenrechten, maar in werkelijkheid willen zij de Joodse Staat vernietigen. Dat zullen we niet toestaan. We zullen sterk zijn. Wij zullen zorgen voor de veiligheid van ons land’.

De nazi-vlag en de ideologie erachter betekenen maar één ding voor Israël en voor de Palestijnse nationale beweging: de uitroeiing van het Joodse volk.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Translate »