Tunnel ontdekt onder Israëlisch grondgebied

 
 
Het Israëlische leger heeft zondag bekend gemaakt, dat het een terreurtunnel van Hamas heeft ontdekt en geneutraliseerd. De tunnel werd beschreven als bijzonder lang en goed gebouwd. Hij was aangesloten op het tunnelnetwerk in de Gazastrook en liep onder Israëlisch grondgebied in het district Sha’ar Hanegev.

In de afgelopen dagen is hij door het leger verzegeld en daardoor onbruikbaar geworden. De vernietiging van de tunnel heeft een groot gevaar afgewend, aangezien een groot aantal terroristen hierdoor ongemerkt Israëlisch grondgebied hadden kunnen binnenkomen en een aanslag hadden kunnen plegen. Volgens het leger zouden de burgers in het grensgebied met Gaza niet langer in gevaar zijn.

Het is de achtste tunnel die door het leger is ontdekt en onbruikbaar is gemaakt. De tunnel zou zijn gebouwd na de laatste Gaza-oorlog en was praktisch klaar voor gebruik. Er werden echter geen wapens of explosieven gevonden. De tunnel eindigde op Israëlisch grondgebied, ongeveer 20 meter van de grens. In het leger is men er zeker dat dit niet de laatste tunnel is die gevonden en vernield wordt. Het leger meldde dat het doel was alle terreurtunnels in Hamas voor het eind van het jaar te lokaliseren en te vernietigen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.