Iran dreigt om ‘Tel Aviv met de grond gelijk maken’

 
 
Iran wil dat Israël en zijn westerse bondgenoten begrijpen dat als ze zich in Syrië blijven mengen, het de Joodse Staat is die de zwaarste prijs zal betalen. ‘Als Israël nog een paar dagen wil overleven, moet het een einde maken aan dit kinderachtige spel’, aldus Ali Shirazi.Shirazi, de verbindingsman tussen Opperste Leider Ayatollah Khamenei en de Quds-brigades van de Iraanse strijdkrachten, benadrukte dat ‘Iran het vermogen heeft om Israël te vernietigen en dat Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk gemaakt zullen worden.’

De dreiging komt slechts enkele dagen nadat Israël een door Iran gecontroleerde luchtmachtbasis in Centraal Syrië had gebombardeerd en Amerikaanse, Britse en Franse vliegtuigen acht andere doelwitten van Irans bondgenoten in het Syrische regime hadden getroffen.

Door de reeks luchtaanvallen is grote vrees ontstaan voor een grootschalige oorlog tussen Israël en de westerse mogendheden aan de ene kant en Iran en Rusland aan de andere kant.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.