Abbas prijst vader van meisje dat soldaten provoceerde

De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft Bassam Tamimi opgebeld en hem geprezen voor zijn dochter Ahed, die enkele dagen geleden Israëlische soldaten voor een draaiende camera had geprovoceerd en geslagen. Een dag later werd ze gearresteerd door Israëlische veiligheidstroepen.

Het bureau van Machmoud Abbas verklaarde, dat de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit bij vader Bassam navraag heeft gedaan naar het welzijn van de 16-jarige dochter. Ook prees hij de familie Tamimi voor hun rol in de wekelijkse protesten in het dorp Nabi Salih.

Ahed Tamimi voor de militaire rechtbank in Ofer (Foto: Flash90)

Vader Bassam Tamimi, een bekende activist van de Fatach-organisatie, verklaarde dat zijn dochter Ahed sterk is en dat ze nog steeds gevangen zit. Ze gelooft in haar handelwijze en is bereid om ‘de Israëlische bezetting uit te dagen,’ zei hij.

Ahed Tamimi zorgde in 2012 voor het eerst voor krantenkoppen toen in een video te zien was dat ze naar Israëlische soldaten schreeuwde en spuugde. Daarna werd ze door de Turkse president Erdogan uitgenodigd voor een ontbijt met hem.