Aardolie aangetoond bij olieboring in de Jizreël vallei

 
 
 
Zion Oil & Gas maakte dinsdag bekend, dat er duidelijk olie is aangetoond bij een olieboring in de Jizreël vallei. Tijdens operaties om de boorput schoon te maken kwam men ‘vrij stromende’ olie tegen terwijl de boorspoeling circuleerde.Het in Dallas gevestigde bedrijf Zion Oil & Gas, eigendom van christenen, begon enkele maanden geleden met boren in zijn nieuwe licentie, op grond van de visie van de oprichter van de maatschappij, John Brown, die gelooft dat er grote hoeveelheden olie zullen worden gevonden in het heilige land, tot nut en zegen voor Israël.

Het aantreffen van enige olie op een diepte van 5.026 meter is een grote doorbraak en biedt zeker hoop dat er in het beloofde land inderdaad aanzienlijke oliereserves zijn.

In een verklaring uitgegeven door het bedrijf, zei de President en chef Operaties van Zion, Dustin Guinn, dat dit ‘duidelijk zeer opwindend nieuws is en als gevolg daarvan hebben we besloten om nog 70 meter dieper te boren. We verwachten dat dit een paar dagen in beslag zal nemen en dat we, afgezien van operationele problemen, onmiddellijk daarna doorgaan met het onderzoeken van onze boorgaten.

Zion CEO Victor Carrillo waarschuwde, dat het bedrijf nog geen ‘commentaar kan geven over de commerciële exploitatie van de oliebron’, en drong er bij de financiers en aandeelhouders op aan om ’te blijven bidden voor veilig en succesvol boren (…) en voor Gods wijsheid voor het management, als we in de volgende dagen en weken belangrijke beslissingen nemen.’