Nikki Haley verdedigt neerhalen van Iraanse drone

 
 
 
De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, verdedigde het neerschieten door Israël van een Iraanse drone die woensdag Israëlisch grondgebied binnendrong. Ze beschreef het binnendringen van de drone als een ‘schandalige escalatie.’Haley sprak tijdens een zitting van de VN-Veiligheidsraad over de burgeroorlog in Syrië. Zij stemde daarbij in met de Israëlische bewering dat de escalatie was uitgegaan van Iran. De door Iran ondersteunde milities hadden de drone over de grens naar Israël gestuurd.

Haley vervolgt:’Iran doet weer wat het altijd doet – het riskeert een conflict en onderzoekt de bereidheid van zijn buren en tegenstanders om deze agressie te weerstaan. Israël heeft het juiste gedaan door zichzelf te verdedigen. De Verenigde Staten zullen altijd achter hun bondgenoten blijven staan wanneer zij geconfronteerd worden met de provocaties van Iran, Hezbollah of het regime van Assad.’

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon bevestigde Nikki Haley’s uitspraken in een post op zijn Twitter-account. Hij waarschuwde daarbij, dat de internationale gemeenschap niet werkeloos moet toezien hoe de Iraanse dreiging blijft toenemen.