Gemeubileerd appartement voor familie moordenaar

De schaamteloze aanmoediging van terroristisch geweld door de Palestijnse Autoriteit gaat onverminderd door. In januari vermoordden Hamas-terroristen op brute wijze rabbi Raziel Shevach, vader van zes jonge kinderen, die zeer geliefd was in zijn kleine Joodse gemeenschap in Samaria.

Afbeelding: Yael Shevach, weduwe van rabbi Raziel Shevach, bij de begrafenis van haar man in de nederzetting Havat Gilad op de Westbank, 10 januari 2018. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Een maand later spoorden Israëlische veiligheidstroepen de terrorist op in zijn schuilplaats in de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde stad Jenin. Achmad Nasser Jarrar werd gedood na verzet tegen zijn arrestatie en een schietpartij met IDF-soldaten. Het Israëlische leger heeft later het huis van Jarrar verwoest.

Vorige week werd gemeld dat Jarrar’s familie voor zijn ‘heroïsche’ acties werd beloond met een nieuw, volledig gemeubileerd appartement. Het officiële persbureau Wafa van de PA meldde dat het appartement was geleverd door de Fatachpartij van de Palestijnse leider Machmoud Abbas.

‘Ons volk is verenigd en hecht en vergeet de martelaren niet die hun leven hebben gegeven voor Palestina,’ aldus de secretaris van Fatach, Jenin Nour Al-Din Abu Al-Rab, vertaald door MEMRI.